Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δημήτρης Θωμάς στο Μετόχι.


  «Υπάρχουν ευθύνες 

για την εγκατάλειψη της περιοχής»

  

Κάτοικοι Μετοχίου: 

«Πέρα από το σημαντικό έργο που έγινε επί θητείας σου για το Μετόχι, ήσουν πάντα κοντά μας και στις χαρές και στις λύπες, γι αυτό σε στηρίζαμε και θα σε στηρίζουμε»



Συγκέντρωση στο Μετόχι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11/7/2020 με ομιλητή τον επικεφαλής των Νέων Οριζόντων για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη απραξία και η περιοχή του Μετοχίου έχει και αυτή απαξιωθεί πλήρως: «Έχουν φτάσει στο σημείο να αλλάζουν μία λάμπα ή να καθαρίζουν ένα δρόμο και να πανηγυρίζουν» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Θωμάς και υπενθύμισε ότι προεκλογικά, η σημερινή δημοτική αρχή, έταζε «λαγούς με πετραχήλια» στους πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να υπόσχεται ακόμη και δύο λιμάνια στο Μετόχι.


Από αυτή τη Δημοτική Αρχή που διανύει τον 7ο πλέον χρόνο της θητείας της, λείπει ο σχεδιασμός, ο προγραμματικός, το όραμα αλλά και η ικανότητα – αποτελεσματικότητα.

Το τελευταίο διάστημα ιδρύθηκαν τρία νέα πυροσβεστικά κλιμάκια στην Εύβοια και ο Δήμος δεν απαίτησε την ίδρυση κλιμακίου και στο Μετόχι που είναι άκρως απαραίτητο. Την ίδια στιγμή, το σαραβαλιασμένο ασθενοφόρο που έφεραν πριν 3 χρόνια στο χωριό ,παραμένει παροπλισμένο αφού δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Παράλληλα, ο ιατρείο του χωριού βρίσκεται σε κακό χάλι, χωρίς ίντερνετ και χωρίς ηλεκτροφωτισμό και ο γιατρός εξετάζει τους ασθενείς με τεράστια δυσκολία.

Ο Δημήτρης Θωμάς, εκτός από το Δήμαρχο που είναι απών, επέριψε ευθύνες στον τοπικό Αντιδήμαρχο Αλ. Θεοδώρου, ο οποίος δεν κάνει ούτε τα ελάχιστα και δεν παίρνει πρωτοβουλίες να καλύψει το κενό του Δημάρχου, επιλύοντας προβλήματα στην περιοχή.

Αναφορικά με την δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δημήτρης Θωμάς υπενθύμισε ότι δεν έλειπε ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία όταν παρέδωσε το Δήμο, τονίζοντας ότι τα χρήματα δόθηκαν σε αναγκαίες δραστηριότητες για να λειτουργήσει ο Δήμος (εργάτες, σχολεία, έργα ύδρευσης), σε μια εποχή που ήταν μεταβατικό στάδιο από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη και τα γραφειοκρατικά προβλήματα ήταν τεράστια.

«Πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να με θέσουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έως τον Οκτώβριο που θα γίνει η δίκη. Ωστόσο, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Οι κατηγορίες θα καταπέσουν στο δικαστήριο» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Θωμάς.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή και όλοι τόνισαν ότι, ο Δημήτρης Θωμάς, εκτός από τα έργα που υλοποιούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήταν πάντα παρών στην περιοχή, και στις χαρές και τις λύπες, κάτι που τώρα δεν κάνει η εξαφανισμένη δημοτική αρχή.

Στην συζήτηση ήταν παρόντες, η Αρετή Μπάτσα, επικεφαλής του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ Σταύρος Γιαμαρέλος, ο πρώην πρόεδρος και νυν τοπικός σύμβουλος Αναστάσιος Σφύρλας, η τοπική σύμβουλος Αγγελική Σφύρλα Συκά, ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Κατσής, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος Γιάννης Κοντούλης και πολύς κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου