Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η Πίεση έφερε αποτέλεσμα - Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας




Πλήθος κόσμου έξω από το Νοσοκομείο Κύμης

     Πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος, Δημοτικοί σύμβουλοι, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντούρου, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, ο Σύλλογος Επαγγ.Βιοτ.& Εμπόρων περ. Κύμης, εκπρόσωποι φορέων και οι μαθητές των σχολείων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούν καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης και είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να διεκδικήσουν την αυτονομία του και την αναβάθμιση του.  
   Η πίεση που είχε ασκηθεί το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς  και τους κατοίκους και η προγραμματισμένη από την Παρέμβαση Πολιτών Ν/Α Εύβοιας, σημερινή διαμαρτυρία είχε σαν αποτέλεσμα στην σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ανδρέα Λοβέρδου και αντιπροσωπείας από το Δήμο Καρύστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νίκο Μανώλη, να κληθεί και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ούτως ώστε να δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα της περιοχής.
   Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν το παρακάτω δελτίο τύπου.



Σχετικά με τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με τους δημάρχους Καρύστου &Κύμης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ και των Δημάρχων Καρύστου και Κύμης, ο Υπουργός ΥΚΑ κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους, πως τα δύο νοσοκομεία  σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν.
Οσον αφορά δε, στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού λόγω των μετακινήσεων γιατρών προς τη Χαλκίδα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι  θα προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου  αυτές να είναι αμφίδρομες και με τάση ενίσχυσης των δύο αυτών νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου