Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Το μαύρο μας το χάλι…


   


            Όλα τα είχαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέσα στις αγκάλες της τρόϊκα, αυτό μας έλειπε.
Ξαφνικά λοιπόν και εκεί που η ζέστη μας είχε βαλαντώσει, άστραψε και βρόντηξε ο κ. Κούβελος, επειδή η πρωταθλήτριά μας στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου έγραψε  στο τουίτερ της ένα ρατσιστικό (λέει) σχόλιο. Με θαυμαστά αντανακλαστικά ο κύριος «ξέχασα να δηλώσω το 1 εκατομμύριο δολάρια» ως χαμαιλέων καταπίνων το κουνούπι του Νείλου και συνοπτικές διαδικασίες, απέκλεισε την επίλεκτη αθλήτριά μας από το τσιφλίκι του. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
            Τώρα τα πράγματα έγιναν δύσκολα.
            Και επειδή ουδείς θα ήθελε να επιπέσει επί της κεφαλής του και επί των κεφαλών των τέκνων αυτού, η τιμωρός ρομφαία του κ. Κούβελου, από τώρα και στο εξής θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εν ολίγοις πάνε εκείνα που ξέραμε.
            Όμως εμείς, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να υποβάλουμε προτάσεις ώστε να αποφευχθούν τα περαιτέρω δυσάρεστα. Για σημειώστε λοιπόν:
-  Πρώτα -  πρώτα προσοχή να μη τραγουδήσει κάποιος τον «Αράπη» του Ζαμπέτα», τις «Αραπίνες» του Τσιτσάνη και το «Μαύρα μάτια φρύδια» του Βαμβακάρη (σημείωση: το «μελαχρινή τσιγγάνα μου» επιτρέπεται μέχρι νεωτέρας). Επιτρέπεται το δημώδες «Δυό μαύρα μάτια αγαπώ» του Γιάννη Παπασιδέρη, υπό την προϋπόθεση ότι η λέξη «μαύρα» θα αντικατασταθεί με την φράση «οφθαλμοί σκουρόχρωμοι στο χρώμα της ελιάς της θρούμπας».
-  Η εκτέλεση του εμβατηρίου «Μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά» αναστέλλεται προσωρινώς και μέχρι να διασκευασθεί σε «Άσπρη είν’ η νύχτα στα βουνά» ή «Φέξε μου και γλίστρησα στα βουνά»
-  Δεν επιτρέπεται να βλέπετε την ταινία «Η ζούγκλα του μαυροπίνακα» εκτός και αν καταργήσετε τον μαυροπίνακα ή τον αντικαταστήσετε με λαπτόπ.
-  Να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο», μέχρις ότου αλλάξει το όνομα του Μαυρογιαλούρου σε «Ξανθογιαλούρο» ή «Κοκκινογιαλούρο» ή «Πρασινογιαλούρο» ή «Τρικολογιαλούρο».
-  Απαγορεύεται να φωνάζουμε σε κάποιον που έχουμε να τον δούμε καιρό: «Βρε, βρε, βρεεεεεε. Μαύρα κάναμε να σε δούμε». Στο εξής σε παρόμοιες περιπτώσεις να λέμε: «Βρε, βρε βρεεεεεεε, μάτια κάναμε να σε δούμε».
-  Του λοιπού δεν θα λέμε ότι «μαυρίσαμε»  από ηλιοθεραπεία, αλλά ότι «τα επιδερμικά μας κύτταρα επηρεάσθησαν σφόδρα από τις ηλιακές ακτίνες και πήραν να γίνονται σκούρα άσπρα, προς το μαρόν με αποχρώσεις τυρκουάζ»
-  Οι από εσάς νταήδες διαγράψτε από το λεξιλόγιό σας την φράση: «Τον έκανα μαύρο στο ξύλο». Του λοιπού ένα «Του σκούρυνα το ταμ τιριρι» αρκεί.
-    Προτείνεται να ανασταλεί πάραυτα η εκτέλεση τραγουδιών που περιέχουν τις λέξεις: «γύφτος», «τσιγγάνος» και «γκιουλμπαχάρ». Επιτρέπεται βεβαίως η καταιγιστική προβολή τουρκικών σίριαλ.
-    Η «Μαύρη Θύελλα» (η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας για τους αδαείς), να μετονομασθεί σε «Μαντήλι καλαματιανό».
-    Και το τελευταίο. Στο τραγούδι «Γαρύφαλλο στ’ αυτί» ο στίχος «φέρε μια βόλτα τσίφτισσα τσιγγάνα τουρκογύφτισσα» να μετατραπεί σε «φέρε μιά βόλτα τσίφτισσα ρομά τουρκορομά».
Ρε δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.
(Εξ αντιγραφής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου