Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τρισάγιο στη μνήμη των χειριστών του Apache.

      

     Στο χώρο του μνημείου όπου στις 5 Νοεμβρίου 2008 προσέκρουσε και συνετρίβη το ελικόπτερο Apache στις 20.11 το βράδυ της Τετάρτης  , 3 χιλιόμετρα από τη βάση των αντιαεροπορικών πυραύλων ΧΩΚ στην Εύβοια,   μέσα σε χαράδρα, νοτιοδυτικά της Κύμης, τελέσθηκε  τρισάγιο για τους φονευθέντες  χειριστές, Ταγματάρχη Σκούρα Δημήτριο και Λοχαγό Κακαμπάνη Αθανάσιο, οργανωμένο από την Γ' Πυροβολαρχία της 180 ΜΚΒ ΧΩΚ και με μέριμνα της Ι.Μ. Σωτήρα Χριστού, που χρόνια τώρα φροντίζει και συντηρεί το μνημείο. 
       
Το ίχνος του ελικοπτέρου τύπου Apache είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 20:11, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη- εκπαιδευτική πτήση μαζί με δεύτερο ελικόπτερου ιδίου τύπου. Τα δύο ελικόπτερα είχαν μετασταθμεύσει από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα προκειμένου να εκτελέσουν επιχείρηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας ΧΩΚ.  Ήταν για το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο Apache AH 64-A που χάνει η Αεροπορία Στρατού από τα συνολικά 20 που είχε παραλάβει το 1995.
            Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος της Ι.Μ. Σωτήρα Χριστού και παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Υποστράτηγος ε.α. Μαργέλης Άγγελος, η Ηγουμένη της Ι.Μ.Σωτήρα Χριστού, ο Διοικητής της Γ' Πυροβολαρχίας Λοχαγός(ΠΒ) Νίκας Νικόλαος, επικεφαλής Αξιωματικών της Πυροβολαρχίας και κάτοικοι της Κύμης.
          Αιωνία τους η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου