Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου

     Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, κ. Μαργέλης Άγγελος μεταφέροντας και  την απόλυτη ικανοποίησή των κατοίκων της περιοχής, από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση των  παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου ,  εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Βουλευτή κ. Αναγνωστάκη, που προκάλεσε αυτή την απάντηση.

    Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, μετά την προφορική έγκριση του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμά, είχε αναδείξει το θέμα της καταστροφής της παραγωγής και είχε υποβάλει απευθείας έγγραφη διαμαρτυρία προς όλους τους αιρετούς και τον ΕΛΓΑ, από όπου και είχε πάρει και άμεση ενημέρωση . Το θέμα είχε προωθηθεί από τους Βουλευτές κ. Αναγνωστάκη και κ. Αποστόλου, στη Βουλή με αποτέλεσμα την σημερινή εξέλιξη. 
     Ευχαριστούμε θερμά.

Στη συνέχεια παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του κ. Αναγνωστάκη.



 Αναγνωστάκης Δημήτρης
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ.JPG                                                                                        Βουλευτής Εύβοιας     
                                                                                       Χαλκίδα, 01/11/2013
  
Θέμα: «Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου».
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε στην υπ’ αριθμό 876/3-10-2013 αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις δυνατότητες αναπλήρωσης εισοδήματος, λόγω καταστροφής της παραγωγής ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Στην απάντησή του, το Υπουργείο επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
·          Η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
·         Να τεκμηριώνεται επιστημονικά από επιτροπή, η οποία ορίζεται από το ΥΠΑΑΤ, ότι η απώλεια της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας δυσμενούς καιρικής συνθήκης.
·         Τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών και
·         Να εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των ελαιοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Π.Ε. Εύβοιας, μέχρι να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για το μέγεθος των ζημιών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου