Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εορτή Αγίου Αθανασίου στην Κύμη.



 
Πραγματοποιήθηκαν  στην Κύμη οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης της Κύμης, οι οποίες άρχισαν στις 17 Ιανουαρίου 2014 με τον εσπερινό και την αρτοκλασία και συνεχίσθηκαν την επομένη με την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με την καθιερωμένη από χρόνια κοπή της πίτας  στο Γηροκομείο της Κύμης.    Σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.  Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δήμου στο Γηροκομείο, την οποία είχε οργανώσει και παρουσίασε η Αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών του Δήμου κ. Μπάτσα Αρετή, με την ενεργό συμμετοχή της Συμβούλου κ. Κατερίνας Κουιμιτζή, εννοείται κατά τρόπο άριστο, απεύθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ.Θωμάς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης.
Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής διάκρισης στο ΚΤΕΛ Ευβοίας για την συμμετοχή του σε εθελοντικές δράσεις για την καθαριότητα των ακτών, η βράβευση μαθητού προς τιμή του Ναυάρχου Νικολάου Παππά από τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων και η βράβευση από τον Δήμο μαθητών που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.
  Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις, ειδικά δε στην κοπή της πίτας στο Γηροκομείο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Σε όλες τις  εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος κ Θωμάς Δημήτριος, ειδικά δε την 18 Ιανουαρίου 2014 στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν όλοι  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης, τιμώντας την εορτή αλλά και την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, καθώς και μεγάλος αριθμός συμβούλων του Δήμου Συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
  Τέλος την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ακολούθησε δεξίωση προσφορά του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών, Καταστηματαρχών Κύμης και περιχώρων και κυριών της Κύμης. Η σοπράνος Κωνσταντίνα Θανοπούλου και ο πιανίστας Ανδρέας Πριόνας, υπό την αφανή καθοδήγηση του πιστού φίλου της Κύμης κ. Κοκκίνη, διάνθισαν μουσικά την όλη εκδήλωση.
   Ο Δήμος ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή και προσφορά τους και για άλλη μια φορά εύχεται μια καλύτερη χρονιά με υγεία και υπομονή.
   Και του Χρόνου.! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου