Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Περί Ψηφιακής Εικόνας της Τηλεόρασης.


Ο προγραμματισμός της digea για την διακοπή του αναλογικού σήματος της τηλεόρασης είναι την 31 Δεκεμβρίου 2014, με το οποίο σήμα " βλέπει " τηλεόραση το μεγαλύτερο τμήμα της Κύμης, πλην των περιοχών που " βλέπουν " Οχτωνιά, όπου ευρίσκονται οι κεραίες του ψηφιακού σήματος,  μας υποχρέωσε να θέσουμε το ερώτημα προς το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, την       Παρασκευή 10 Οκτωβρίου  2014 .

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε ότι βάση του νόμου δεν επιτρέπεται σε άλλο φορέα να τοποθετεί αναμεταδότες του ψηφιακού σήματος. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι πολλών περιοχών, πανελλαδικά όπως διαπιστώθηκε και όχι μόνο της Κύμης, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τηλεόραση, αν και μέσω της ΔΕΗ  θα καταβάλουν τα προβλεπόμενα τέλη.  
           Ο παρευρισκόμενος  Αντιδήμαρχος κ. Αλ. Θεοδώρου ενημέρωσε λεπτομερώς για το μέλλον της ψηφιακής λήψης εικόνας στην Κύμη και διαβεβαίωσε ότι έχει έτοιμη μελέτη για την κατάθεση πρότασης στο Δήμο για την επίλυση του προβλήματος.
          Ταυτόχρονα, μετά από έρευνα, μαθαίνουμε ότι η digea για δικούς της λόγους, που είναι εταιρεία με μετόχους τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κατά βάση πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών, προσπαθεί να επιβάλει την έκδοση απόφασης με βάση την οποία οι Δήμοι θα μπορούν με δικά τους έξοδα να τοποθετήσουν αναμεταδότες μικρής έντασης, gap fillers είναι ο κωδικός, ώστε να ξεπεραστεί η υπουργική απόφαση με α.α 27217/14.06.2013, με υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, για την εγκατάσταση κεραιών χωρις αδειοδότηση,  υποχρεωτικά όμως από την digea.
         Τι λοιπόν πρόκειτε να γίνει ;
         Θα μας ενημερώσει ο κ. Αντιδήμαρχος;
         Περιμένουμε ενέργειες πριν πέσει "μαύρο " στις οθόνες μας. 
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου