Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σκουπίδια , σκουπίδια, σκουπίδια και ολίγον από ΧΑΔΑ!

   Να τα αποτελέσματα της άρνησης να συμφωνήσουν για την λύση του προβλήματος των σκουπιδιών του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η άρνηση σε κάθε πρόταση του Θωμά, η μη υποβολή άλλης πρότασης, έφερε τα παρακάτω :
   Σε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ) με τίτλο « Αδειάζουν τις παράνομες χωματερές - Σε ποιους δήμους θα γίνει «εξαγωγή» σκουπιδιών» παρουσιάζεται η επικείμενη απόφαση του ΥΠΕΚΑ  για την μεταφορά των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή των Δήμων Καρύστου και Κύμης Αλιβερίου στην Θήβα!!!. Αυτό θα γίνει άμεσα προκειμένου να κλείσουν οι λειτουργούσες χωματερές και να μειωθεί το πρόστιμο των 22.000.000 ευρώ που πρόκειται να υποβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα. 
       Υπάρχει και η σκέψη ότι όλα αυτά ήταν κατευθυνόμενα προκειμένου κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας να επωφεληθεί από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών.
       Και σαν να μην έφθανε αυτό, αλλά  εντοπίστηκε τραγικό σφάλμα στην διακήρυξη του έργου για την αποκατάσταση των τεσσάρων ΧΑΔΑ του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ένα σφάλμα το οποίο καθιστά άκυρο τον διαγωνισμό και ο Δήμος κινδυνεύει πλέον να χάσει τα 2.600.000 ευρώ της χρηματοδότησης για το έργο.
        Όχι μόνο η νέα Δημοτική Αρχή, χάνει χρήματα σε μια περίοδο που οι κρουνοί του δημοσίου έχουν στερέψει, αλλά χάνει και ευκαιρίες επίλυσης προβλημάτων που θα αναβάθμιζαν το επίπεδο ζωής των πολιτών.
        Βέβαια κανένας δεν μας λέει ποιος θα πληρώσει το αυξημένο κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών, αλλά η απάντηση είναι προφανής. Ο Δημότης. Χαίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου