Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Θα πούμε το νερό , νεράκι! - Συνέχεια 2η.

     Στη συνέχεια των προηγουμένων αναρτήσεων, μετά από αρκετά τηλέφωνα αναγνωστών και για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποια άλλα στοιχεία.
    Το τιμολόγιο που αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση για την Κύμη, ισχύει και για την Ενορία και τους Ταξιάρχες. 
      Το Πάγιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια κατανάλωση 10 κμ το τετράμηνο, καθορίζεται για το σύνολο του Δήμου και στο πνεύμα του ενιαίου τιμολογίου, στα 10 ευρώ. Είτε ο μετρητής γράφει κατανάλωση, είτε όχι. Αυτό βέβαια γίνεται όχι για να μειωθεί το πάγιο της Κύμης που ήταν 20 ευρώ, αλλά για να αυξηθεί το πάγιο όλων των άλλων περιοχών που ήταν από 2,5 - 7 ευρώ. Και βέβαια οι Δημότες της Δ.Ε. Κύμης συντηρούσαν στην ουσία την ΔΕΥΑΚΑ με το υψηλό τιμολόγιο έναντι των άλλων περιοχών του Δήμου, πλην της Δ.Ε. Δύστου, που έφθανε και τα 19,51 ευρώ, ακόμα και κατά τα δύο έτη που η Συμπολιτεία ασκούσε την εξουσία στον Δήμο.
      Τέλος η πρόταση του τέως Δημάρχου κ. Δ. Θωμά για κατάργηση της ΔΕΥΑΚΑ και μεταφορά του προσωπικού και των υποχρεώσεων στο Δήμο έχει πολλούς υποστηρικτές και άλλωστε πολλοί Δήμοι δεν έχουν ΔΕΥΑ, απλά ο Δήμος αναλαμβάνει την ύδρευση και αποχέτευση των των Δημοτών. 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου