Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί εξαιρείται από την έκτακτη χρηματοδότηση ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου!


Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός Πάνος Σουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χιονοπτώσεις, ενέκρινε εκτάκτως επιχορηγήσεις ύψους 2,2 εκατ. Ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για έργα υποδομής.
Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, στη λίστα των επιχορηγούμενων Δήμων δεν υπάρχει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Αντιθέτως υπάρχει ο όμορος δήμος Καρύστου και άλλοι
Δήμοι.
Ρωτάμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το Δήμαρχο: 
• Υπέβαλε ο Δήμος μας έγγραφο αίτημα για να λάβει έκτακτη επιχορήγηση;
• Αν όχι για ποιο λόγο; Και εάν ναι, γιατί δεν επιχορηγήθηκε;
• Μπορούσε ο Δήμος να αιτηθεί για έκτακτη επιχορήγηση, αφού αποδεδειγμένα υπέστη καταστροφές και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;
• Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την υποβολή του αιτήματος;
Επειδή πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, παρακαλούμε να μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν. 

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

6 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΓΓΕΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι εκλεγμένος εκπρόσωπος Δημοτών και στο ιστολόγιό μου αναρτώ κάθε ανακοίνωση που υποστηρίζει τους Δημότες. Αναρτώ δε τις ανακοινώσεις όπως έχουν χωρίς σχόλια και προσωπικές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν ξέρεις ποιον υποστηρίζει ο κ.Αγγελής;
    Πως πας αριστερά; Ε. απέναντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωνει και καλα πρεπει καποιον να υποστηριζουμε? γι αυτο δεν παει τιποτα καλα στην Ελλαδα. Αν πρεπει να υποστηριζουμε κατι, αυτο ειναι ο τοπος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας υποστηρίζουμε λοιπόν τον τόπο μας και ποιον στηρίζουμε αποτελεί προσωπική απόφαση και κρίση του καθενός.
    Βασικά όμως ας στηρίξουμε και ας υποστηρίξουμε τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρτάται αυτούσια η επιστολή του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου με το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης λόγο της θεομηνίας προς ενημέρωση των αναγνωστών.

    ΠΡΟΣ:
    Υπουργό Εσωτερικών
    Κ.Παν.Σκουρλέτη
    ΘΕΜΑ : Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής χιονόπτωση στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
    ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Α.Π. 467/12-1-2017 έγγραφό μας.
    β) Α.Π 1063/23-1-2017 έγγραφό μας .

    Με τα δύο σχετικά έγγραφά μας σας ενημερώνουμε για τα πρωτοφανή προβλήματα, που για πρώτη φορά προέκυψαν στην ιστορία του τόπου, δηλαδή να φτάσει το ύψος του χιονιού τα δύο μέτρα, αλλά και στην παραλία της Κύμης κυρίως να φτάσει τα 70 περίπου εκατοστά.
    Αυτά όπως είναι γνωστό, τα έμαθε όλη η Ελλάδα και θα περίμενε κανείς και το Υπουργείο σας να δράσει άμεσα και να δώσει την αναγκαία χρηματοδότηση, στην περιοχή που αντιμετώπισε για πρώτη φορά, από την ύπαρξή της, τέτοιο φαινόμενο.
    Όμως όπως φαίνεται, μάλλον οι συνεργάτες σας δεν επηρεάζονται από όλα αυτά.
    Έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά. Συμπεριέλαβαν τις περιοχές όσες περιοχές ήθελαν, μαζί με τα απαραίτητα «άλλοθι» και εμάς μας απάντησαν ότι θα βγάλουμε και άλλη απόφαση. Δηλαδή, εμείς μπορούμε να περιμένουμε.
    Είναι αλήθεια εξοργιστική η συμπεριφορά και η αδιαφορία των στελεχών του Υπουργείου, ενώ γνώριζαν την πραγματικότητα που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος μας και τις ανάγκες που έχουν ο τόπος και οι πολίτες.
    Διαφορετικά πως θα μπορούσε να λείπει η χρηματοδότηση της περιοχής με τα μεγαλύτερα προβλήματα;
    Γνωρίζουμε ότι όποιος είδε αυτή την απόφαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο Δήμος δεν είχε καταθέσει αίτημα.
    Όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώα, όταν οι σύντροφοί σας, από την περιοχή μας κάνουν κριτική, (aftodioikisi.gr) ότι δεν καταθέσαμε αίτημα και άλλα τέτοια, ώστε αυτό να μεταδοθεί, όπως συνήθως γίνεται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να απογοητεύονται για όσα συμβαίνουν, αφού αντί να νοιώσουν την σιγουριά από το ενδιαφέρον της πολιτείας, διαπιστώνουν αδιαφορία.
    Όπως αντιλαμβάνεστε για όλα αυτά εσείς θα πρέπει να απαντήσετε με ειλικρίνεια. Να πείτε δηλαδή την αλήθεια όπως είναι, να ενημερωθούμε και εμείς και όλοι όσοι ανησυχούν. Κυρίως όμως να επιχορηγήσετε άμεσα τον Δήμο με το αναγκαίο ποσό, για την αντιμετώπιση των καταστροφών.
    Ο Δήμαρχος
    Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή