Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Δημήτρης Θωμάς: «Σε δύο χρόνια περίπου, τον Μάιο του 2019, αυτή η Δημοτική Αρχή θ’ αποτελεί πλέον μια αρνητική παρένθεση για το Δήμο»

2

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, σε κέντρο του Αυλωναρίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η κοπή της πίτας των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Οι πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, με την παρουσία τους, έδωσαν το μήνυμα ότι, ο συνδυασμός των Νέων Οριζόντων παραμένει ενωμένος και δυνατός και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να διεκδικήσει και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Στην ομιλία του, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, επικεφαλής του συνδυασμού, ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός παραμένει αραγής και διεκδικητικός τονίζοντας ότι: «οφείλουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε γι αυτό τον τόπο»
5Ο Δημήτρης Θωμάς έκανε αναφορά στα 16 χρόνια από την ίδρυση του συνδυασμού αλλά και στα 12 χρόνια διοίκησης, τόσο στο Δήμο Κύμης όσο και στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην συνέχεια, τονίζοντας ότι έγιναν πάρα πολλά για την περιοχή, καθώς υπήρχε και πρόγραμμα και όραμα από την πλευρά της διοίκησης.
Αντίθετα, όπως τόνισε ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων, ο συνδυασμός του Θανάση Μπουραντά δεν είναι τίποτε άλλο από μια γηρασμένη και κορεσμένη ομάδα, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν στις εκλογές μόνο και μόνο για να πάρουν τις καρέκλες.
Αναφέρθηκε στο δίδυμο «Μπουραντά – Γκοσιμίδα» υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά τους, αντί ν’ ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου, στήνουν λαϊκά δικαστήρια και ασχολούνται μόνο αναζήτηση στοιχείων προκειμένου να στέλνουν φακέλους σε εισαγγελείς, ευελπιστώντας ότι έτσι θα βλάψουν τον πρώην Δήμαρχο και την αντιπολίτευση γενικότερα.
4«Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι, από τα ταμεία του Δήμου, δεν έχει λείψει ούτε ένα ευρώ κατά την διάρκεια της θητείας μας» τόνισε ο Δημήτρης Θωμάς, αναφέροντας παράλληλα ότι, όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, υπήρχαν οφειλές 8 εκ ευρώ από τους πρώην Δήμους, ενώ ήρθαν και 3 εκ κατασχέσεις, χρήματα που αποπληρώθηκαν κατά 70% μέσα στα 3,5χρόνια της θητείας.
Αναφερόμενος στην συνέχεια στην θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής υποστήριξε ότι έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, όπως η αγροτική οδοποιία, ο ηλεκτροφωτισμός (όπου οι σύλλογοι πληρώνουν από την τσέπη τους προκειμένου ν’ αλλάξουν λάμπες στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού των χωριών), στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, όπου ο Δήμος πληρώνει 700.000 ευρώ το χρόνο για την μεταφορά των σκουπιδιών στην Χαλκίδα και την Θήβα, στις κοινωνικές παροχές (ΚΑΠΗ κλπ) που κλείνουν ή υπολειτουργούν, όπως και στον τομέα της εκπαίδευσης.
3Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρώην Δήμαρχος στον τομέα του αθλητισμού, όπου τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν καμία βοήθεια από το Δήμο, στην απουσία της Δημοτικής Αρχής, αφού όλοι οι εκπρόσωποί της είναι εξαφανισμένοι, και μια σειρά ακόμη τομείς, όπου η απραξία της Δημοτικής Αρχής έχει φέρει πίσω το Δήμο (όλα τα μεγάλα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χάθηκαν)
Δριμύτατη κριτική άσκησε στη Δημοτική Αρχή ο Δημήτρης Θωμάς και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τόνισε ότι, από τα πέντε μηχανήματα του Δήμου, τα τρία ήταν χαλασμένα και δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια εκχιονισμού, ενώ δεν συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο ώστε να λάβει μέτρα προστασίας των πολιτών, ενώ ήταν γνωστό ότι έρχεται κακοκαιρία.
Ειδικά για τα πρώτα δύο 24ωρα, η Δημοτική Αρχή δεν έκανε το παραμικρό για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς, με αποτέλεσμα να συσωρευτεί το χιόνι και να μειωθούν δραματικά τα περιθώρια αντίδρασης. Ενδεικτικό είναι ότι ο δρόμος προς το Νοσοκομείο παρέμεινε κλειστός επί αρκετές ημέρες.
Ειδικά για την Κύμη, η οποία επλήγη περισσότερο, ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθυστέρησε ν’ αντιδράσει, ενώ στην συνέχεια, όταν προσπάθησε να δώσει λύσεις σε προβλήματα, ήταν τραγικά μόνος, αφού η κεντρική διοίκηση του Δήμου τον άφησε χωρίς καμία βοήθεια.
«Σε δύο χρόνια περίπου, τον Μάιο του 2019, αυτή η Δημοτική Αρχή θ’ αποτελεί πλέον μια αρνητική παρένθεση για το Δήμο» τόνισε ο Δημήτρης Θωμάς στο κλείσιμο της ομιλίας του, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα ότι οι Νέοι Ορίζοντες βρίσκονται επί των επάλξεων και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου