Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση των Νέων Οριζόντων στον Πειραιά

ΠΗΓΗ : evialend.

Δημήτρης Θωμάς: ” Ο τόπος μας θα μείνει όρθιος και θα προοδεύσει”

Μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα (αρκετοί παρευρισκόμενοι ήταν όρθιοι), ο Δημήτρης Θωμάς έδωσε το μήνυμα προς τους ετεροδημότες της Κύμης και των Κονιστρών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα των Νέων Οριζόντων: “Ο τόπος μας πρέπει να μείνει όρθιος και θα μείνει όρθιος και θα προοδεύσει”.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο “Κάτω από τη γέφυρα” το οποίο βρίσκεται στο Φάληρο. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η αίθουσα του θεάτρου γέμισε ασφυκτικά, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την ομιλία όρθιοι.
Ο Δημήτρης Θωμάς ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον συντοπίτη Νίκο Δαφνή, ιδιοκτήτη του θεάτρου, ο οποίος το παραχώρησε αφιλoκερδώς για την συγκέντρωση των Νέων Οριζόντων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του συνδυασμού.
Αναφερόμενος στην δική του πορεία, ανέφερε ότι και ο ίδιος υπήρξε ετεροδημότης για αρκετά χρόνια και αισθάνεται τυχερός που κατάφερε να εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή, όπου ασχολήθηκε με τα κοινά, συνεργαζόμενος στην αρχή με τον αείμνηστο π. Δήμαρχο Γιώργο Σιδεράκη, έναν άνθρωπο που λάτρευε την περιοχή και νοικοκύρεψε την Κύμη.
Αναφέρθηκε στην συνέχεια στις θητείες του ως Δήμαρχος Κύμης και Κύμης – Αλιβερίου, τονίζοντας ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, πέτυχαν πολλά για την περιοχή και θα συνεχίσουν την προσπάθεια με την ίδια μαχητικότητα και σύμπνοια.
Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στις λαϊκές συνελεύσεις (μια από αυτές ήταν και η εκδήλωση στον Πειραιά), οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την ενότητα, τονίζοντας ότι οι Νέοι Ορίζοντες με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Θωμά, διεκδικού και πάλι την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του Μαΐου.
Αναφερόμενος στην απερχόμενη δημοτική αρχή, τόνισε ότι έδωσε δείγματα γραφής τα τελευταία 4,5 χρόνια, οπότε, δυστυχώς, έχουν καταλήξει όλοι σε ασφαλή συμπεράσματα για την στασιμότητα και την αναποτελεσματικότητά της, που έφερε πισωγυρίσματα στον τόπο. Μάλιστα, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, η κορεσμένη πολιτικά διοίκηση, έχει σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες, καθώς, καθημερινό της μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι να σπιλώνει πρόσωπα και καταστάσεις, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρο μίσος και πρωτοφανή εμπάθεια.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη και στο γεγονός ότι η Κύμη έχει χάσει την εκπροσώπησή της στην διοίκηση αφού οι 3 από τους 4 Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν εκλεγεί με τον σημερινό Δήμαρχο, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή αποστασιοποιηθεί, καταγγέλλοντας εμμέσως ή αμέσως την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης.

Μηνύσεις – καταγγελίες


Αναφερόμενος στις μηνύσεις – καταγγελίες που γίνονται σε βάρος του από την Δημοτική Αρχή, τόνισε ότι ο ίδιος έχει αθωωθεί σε 20 μηνύσεις έως σήμερα ωστόσο η προσπάθεια της δημοτικής αρχής συνεχίζεται….
Αναφορικά με το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή είπε ότι τον κατηγορούν για επιπλέον χρήματα που έδωσε ως επιχορηγήσεις σε σχολεία (την εποχή που ο Δήμος δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά), για τους εργάτες που δούλευαν με τιμολόγιο παροχής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στις δημοτικές ενότητες και για κάποια έργα που ισχυρίζονται ότι δεν έγιναν, ωστόσο, αρκετοί από τους προέδρους που στην αρχή το είχαν καταθέσει αυτό, έχουν αλλάξει ήδη την κατάθεσή τους.
Κλείνοντας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου και αυτό το αποδέχονται όλοι.

Οικονομικά

Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου, ανέφερε ότι όταν ο ίδιος ανέλαβε το Δήμο, υπήρχαν χρέη 8 εκ ευρώ, ενώ όταν παρέδωσε τα χρέη είχαν μειωθεί σε 1,8 εκ ευρώ. Τόνισε ότι ο δήμος κατάφερε να εισπράξει τα τέλη που χρωστούσαν επί χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και κανείς δεν τα εισέπραττε και με τον τρόπο αυτό να κρατηθεί ο Δήμος όρθιος την εποχή της συνένωσης.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην καθημερινότητα των πολιτών, αντιπαραβάλλοντας τις υπηρεσίες που παρέχονταν στην προηγούμενη δημοτική θητεία, με αυτές που παρέχονται σήμερα και είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της ύδρευσης, τονίζοντας ότι είχαν γίνει σοβαρά βήματα στην προηγούμενη θητεία, εξασφαλίζοντας επάρκεια νερού. Παράλληλα είχε ξεκινήσει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ώστε να απομακρυνθούν οι αμιαντοσωλήνες, μια προσπάθεια που σταμάτησε από τη νέα Δημοτική Αρχή, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κακοκαιρία

Ο πρώην Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία είχε η περιοχή από την κακοκαιρία, τονίζοντας την αναποτελεσμάτικοτητα της δημοτικής αρχής η οποία, αν και γνώριζε, δεν είχε κάνει καμία προετοιμασία για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Απορρίμματα

Ειδική αναφορά έκανε επίσης στην προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία πολεμήθηκε λυσσαλέα από την τότε αντιπολίτευση και σημερινή Δημοτική Αρχή. Το αποτέλεσμα ήταν, αυτή τη στιγμή να πληρώνει ο Δήμος 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για την μεταφορά των απορριμμάτων στη Χαλκίδα και τη Θήβα. Μάλιστα, τα σκουπίδια μεταφέρονταν χωρίς να ζυγίζονται, κάτι που έγινε μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση κατά 35%. Δηλαδή επί δύο χρόνια, ο Δήμος πλήρωνε για την μεταφορά περισσότερα χρήματα απ’ όσα έπρεπε.

Μεγάλα θέματα

Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων έκανε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα για τα οποία η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει επιδείξει αδιαφορία και ολιγωρία, όπως είναι:
Το καμμένο σχολείο της Κύμης, το Κλειστό Γυμναστήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου, ο δρόμος της Πλατάνας, οι κατολισθήσεις στη Χιλή, η ηλεκτρομηχανική Κύμης, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κύμης, το Λιμάνι, το Σπίτι του Παπανικολάου και το Ινστιτούτο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλα. Αναφέρθηκε επίσης και στους Βιολογικούς Καθαρισμούς, έργα τα οποία βάλτωσαν ή απαξιώθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του Θανάση Μπουραντά. Αναφορά έκανε ακόμη και στην προσπάθεια να παραμείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες στην Κύμη, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Ακόμη, ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων, αναφέρθηκε στον τομέα του αθλητισμού, καθώς στην Κύμη δεν υπάρχουν πλέον αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους αλλά και στον τομέα του πολιτισμού, όπου οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες έχουν μειωθεί ή σταματήσει.
“Ο τόπος μας πρέπει να παραμείνει όρθιος και θα παραμείνει όρθιος και θα προοδεύσει”κατέληξε ο Δημήτρης Θωμάς, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν μαζικά τους Νέους Ορίζοντες στις εκλογές του Μαΐου και συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενος: “Ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος συνδυασμός, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τον κόσμο και σας ζητάμε την στήριξη και την ενεργή συμμετοχή σας”
Ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες οι οποίοι έκαναν τοποθετήσεις και υπέβαλλαν ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου