Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Συνεδρίασε το ΔΣ Κύμης - Αλιβερίου.

Την Δευτέρα 20.01.2020 συνεδρίασε στο Δημοτικό Κατάστημα στα Κριεζά, το ΔΣ Κύμης - Αλιβερίου με θέματα ιδιαιτέρας σημασίας και για τα οποία θα έπρεπε να γίνει, τουλάχιστον για τα δύο πρώτα, δρόμος Στομίου - Πλατάνας και Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου, ξεχωριστή και αποκλειστική συνεδρίαση. Μάλιστα για το θέμα του δρόμου είχε ζητηθεί από σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης να συνεδριάσει το ΔΣ στην περιοχή της Κύμης. Η άρνηση της συμπολίτευσης με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει μεγάλη αίθουσα χαρακτηρίζεται ως αστεία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αίθουσα στο Δημαρχείο των Κριεζων  είναι σαφώς μικρότερη και από την αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Κύμης αλλά και από την αίθουσα που είχε προ καιρού συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
    Από την συνεδρίαση συγκράτησα τα παρακάτω:
    Η συνεδρίαση διακρίθηκε σε δύο μέρη. 
ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟ-ΠΛΑΤΑΝΑ: Υποσχέσεις από τον Φάνη Σπανό για έργο 9 εκατ. ευρώ    Πρώτο μέρος το θέμα του δρόμου Στόμιο -Πλατάνα στην οποία παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Κελαϊδιτης, οι Βουλευτές κκ Κεδίκογλου, Πνευματικός, Αποστόλου, Χατζηγιαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βελισσαρίου, πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων και Δημοτών. Αναγνώσθηκαν επιστολές συμπαράστασηε των Βουλευτών κ.κ Ζεμπίλη και Μαρίνου
Συμπέρασμα : Όλοι θα βοηθήσουν και θα συμπαρασταθούν ώστε να αποκατασταθεί ο δρόμος . Πότε θα αποκατασταθεί; Θα ξέρουμε σε ένα μήνα. Λεπτομέρειες σε άλλες σχετικές ανακοινώσεις.
     Δεύτερο Θέμα. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.
      Δεν θα αναφέρουμε εδώ το Πρόγραμμα, απλά θα επισημάνουμε ορισμένα θέματα σχετικά με την σύνταξή του. 
     Όταν συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου, είχε διανεμηθεί ένα Τεχνικό Πρόγραμμα στο οποίο είχε καταλήξει η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία είχαν κληθεί και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων. Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που συνεδρίασε εκ νέου οι Εκτελεστική Επιτροπή με θέμα την ακύρωση του Προγράμματος και την σύνταξη νέου. Στο ΔΣ της 20.01.2020 μας  δόθηκε το παλαιό που είχε ακυρωθεί.   Να το σχολιάσω;
     Τώρα επί της ουσίας. Το πρόγραμμα είναι ασαφές, με ομαδοποιημένες δαπάνες, προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερες προϋποθέσεις υλοποίησης . Είναι φοβερό να υπάρχουν έργα του 2014 που δεν έχουν υλοποιηθεί, για διάφορους λόγους. Ακόμα και ο Πρόεδρος του Αλιβερίου που έχει εκλεγεί με την συμπολίτευση αγανάκτησε. Το αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής το βλέπουμε στην Κύμη που από το 2014 δεν έχει γίνει κανένα έργο, αλλά ούτε και αυτά που είχαν προγραμματισθεί. 
        Τέλος για το 2020 στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για την Κύμη δεν υπάρχει κανένα νέο έργο.
           Καληνύχτα Κύμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου