Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Τελική ευθεία για την αδειοδότηση έργου 41 εκατ. ευρώ

 Στην τελική αδειοδότηση το φράγμα Σέττας-Μανικίων το οποίο εισάγεται στο ΚΕΣΠΑ στις 20 Δεκεμβρίου.

Συνάντηση είχε ο Θανάσης Ζεμπίλης την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με τον υφυπουργό περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο Βουλευτής Εύβοιας, μεταξύ άλλων, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας

της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Σέττα Μανίκια Ν. Ευβοίας και κατασκευή δικτύων ύδρευσης» συνολικού προϋπολογισμού 41 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαιούχο τον δήμο Αλιβερίου Κύμης και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ζεμπίλη και τον ενημέρωσε ότι το έργο αυτό εισάγεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου για την περιβαλλοντική του αδειοδότηση.

Ο κ. Ζεμπίλης, μετά την εξέλιξη αυτή εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η περιβαλλοντική αδειοδότηση αποτελούσε την βασική προϋπόθεση προκειμένου να τρέξει η χρηματοδότηση του έργου.

Τα τρία υποέργα

Αξίζει να αναφερθεί ότι το εμβληματικό αυτό έργο αποτελείται από τρία υποέργα:

α) ολοκλήρωση φράγματος Σέττα – Μανίκια Π/Υ 20.000.000 € με ΦΠΑ,

Ζεμπίλης: Ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση του έργου του φράγματος Σέττας Μανικίων

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου του φράγματος Σέττας Μανικίων, που θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελέσει πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της κεντρικής Εύβοιας»

ΠΗΓΗ : evima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου