Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

55 έτη ποιμαντορίας του Σεβασμιότατου.- Τιμητική Εκδήλωση Σεβασμού και Αναγνώρισης.

 



Η Κύμη τίμησε σήμερα με απέραντο Σεβασμό και Αγάπη τον Άγιο Δεσπότη της, για τα 55 λαμπρά του έτη στο τιμόνι της Μητροπόλεως μας.
Άξιος!! Άξιος!! Άξιος!!


Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης προσφώνησε μεταξύ των άλλων τον Σεβασμιότατο 
με τα παρακάτω λόγια.

Σεβασμιότατε,

      Ο ευαγγελιστής Λουκάς αναφερόμενος στη θαυματουργική θεραπεία των δέκα λεπρών από τον Ιησού, καταγράφει την αγνωμοσύνη των εννέα εξ αυτών οι οποίοι στη συνέχεια κυλούν στην αμαρτία. Αντίθετα εξυμνείται η ευγνωμοσύνη του ενός εξ αυτών, του Σαμαρείτη, που επέστρεψε. για να την διατυπώσει στο θεραπευτή του. Η αναγνώριση λοιπόν της ευεργεσίας, εκ μέρους του ευεργετημένου, υπαγορεύεται από έναν άγραφο, ηθικό νόμο που είναι χαραγμένος στη συνείδησή μας και απορρέει από την καρδιά που πάλλεται για αρετή και δικαιοσύνη. Συναισθανόμενοι λοιπόν, βαθιά, το αγαθό της ευγνωμοσύνης, είμαστε σήμερα εδώ, να τιμήσουμε τον Πνευματικό μας Πατέρα, τον επίσκοπο που διακονεί επί 55 έτη στην περιοχή μας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ.Σεραφείμ, κατά κόσμον  κ.Σωκράτης Ρόρης,  εξελέγη το 1968  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, αφού προηγουμένως τρεις φορές είχε αρνηθεί να αναλάβει το αξίωμα. Από τότε και έως σήμερα υπηρετεί το ποίμνιό του με αυταπάρνηση. Ήταν Δεκέμβρης του 1968 που ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Διονυσίου, ιερέας τότε, τον υποδέχτηκε στην Κύμη. Από την πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε ότι ήρθε να μας διακονήσει. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στη συνέχεια. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, ήταν, είναι και θα είναι το στήριγμά μας, ο συμπαραστάτης μας σε κάθε αγώνα μας. Οι χαρές μας είναι και δικές του χαρές και οι λύπες μας είναι αιτία συμβουλών  αλλά και εντονότερων προσευχών.

Για το λαϊκό έργο του Σεβασμιότατου στην περιοχή της Κύμης θα αναφερθώ δειγματοληπτικά στην παραχώρηση του κτιρίου για την δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την βοήθειά του για την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και  τους αγώνες του για να μην κλείσει αυτό το εργοστάσιο. Επίσης η συμβολή του Σεβασμιότατου  στο να μην απομακρυνθεί από την Κύμη η Σχολή Εμποροπλοιάρχων, η συμπαράστασή του του στη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα Χαλκίδα-Κύμη, η ενεργός συμμετοχή του στη διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, καθώς και η αντίδρασή του στην προοπτική δημιουργίας ενιαίου Δήμου από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι.

Σεβασμιότατε,

          επί 55 έτη ως άριστος λειτουργός, άριστος ακροατής και ομιλητής, άριστος γνώστης του λόγου της Εκκλησίας αλλά και ως κοινωνικός εργάτης που μπορέσατε να θυσιάσετε τα καθ’ εαυτόν για το σύνολο, μας εμπνεύσατε και συνεχίζετε να μας εμπνέετε και να μας καθοδηγείτε. Κι εμείς, ταπεινά μεν, αλλά οπλισμένοι με αγάπη και περηφάνια για εσάς, σας  ευχαριστούμε θερμά. Σας ευχαριστούμε για κάθε αναγεννημένη ψυχή, για κάθε μετανοημένη καρδιά που μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσες ανθρώπινες ψυχές ξαναγεννήθηκαν με την προσευχή σας, τη συμβουλή σας και τη διδασκαλία σας.

Σήμερα σας αποδίδουμε την ελάχιστη τιμή που σας αναλογεί Σεβασμιότατε, αλλά να ξέρετε ότι κάθε μέρα της ζωής μας σας ευγνωμονούμε και σας τιμούμε με μικρές αγαθές πράξεις, σ΄έναν αέναο αγώνα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να διεκδικήσουμε μια θέση στη βασιλεία των Ουρανών. Ευχαριστούμε και Τον Μεγάλο Θεό που μερίμνησε για την παρουσία σας στην Κύμη.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν και από αυτό το βήμα για τα 55 έτη διακονίας σας στην επαρχία Καρυστίας και Σκύρου και ευχόμαστε έτη πολλά ακόμη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου