Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης - 21.02.2024

 


         Συνεδρίασε  την  Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024  και ώρα 18.00. στο χώρο  συνεδριάσεων      της Δ. Κ. Κύμης το Συμβούλιο της Κοινότητας.  για τα παρακάτω θέματα. Επί των αποφάσεων που πάρθηκαν θα ενημερωθείτε από την Δ.Κ. Κύμης.

-Αίτηση παραχώρησης οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο Παραλίας.

           - Ορισμός αντιπροέδρου και αρμοδιότητας.

           - Ενημέρωση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Γενικού Πολ. Σχεδίου.

           - Εξέταση προτάσεων/αιτήσεων δημοτών για θέσεις κάδων απορριμμάτων.

           - Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

     -  Διαλογική συζήτηση του υπ’αριθμ. 1675/05-02-2024 αιτήματος των τοπικών          Συμβούλων.

        Ο Σύμβουλος κ. Μαργέλης Αγγελής, προ της έναρξης της εξέτασης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης εζήτησε τον λόγο και κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου του Συμβουλίου γιατί δεν εφάρμοσε τον κανονισμό περί σύγκλησης του Συμβουλίου, όταν το ζητάει το 1/3 των Συμβούλων αλλά τον ερμήνευσε κατά την κρίση του. Το αίτημα αφορούσε την διατήρηση του Ειρηνοδικείου Κύμη.

        Οι απαντήσεις του Προέδρου δεν έπεισαν κανέναν.

        Από την συνεδρίαση να επισημάνω κατά την γνώμη μου, τα παρακάτω:

              1. Ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, πρέπει να εκμεταλλευτούν  τις γνώσεις και την εμπειρία του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά.

                2. Το σύνολο των αιρετών αλλά και των Δημοτών πρέπει να υποστηρίξουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Πάφρα ο οποίος έχει την διάθεση αλλά και την δυνατότητα και το απέδειξε μέχρι τώρα, να δίνει λύσεις στα διάφορα προβλήματα μια και έχει και την υποστήριξη του Δήμου . 

                3. Να θεωρούν ΟΛΟΙ δεδομένη την υποστήριξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης από όλα τα μέλη του Συμβουλίου και από πλευράς εμπειρίας αλλά και από πλευράς νεανικής επιθυμίας και ορμής.

        Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, εκτός των μελών του Συμβουλίου οΑντιδήμαρχος κ. Πάφρας, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Θωμάς, η Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Μπάτσα Αρετή, ο ΔΣ κ. Χριστόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου, εκ μέρους της Ε.Ε.Β.Ε. Κύμης και Περιχώρων κ. Βενιζέλος και κ. Θωμάς Γ. Γραμματέας της συνεδρίασης ήταν η κ. Χριστίνα Κατσή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου