Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης.- Έκφραση Διαμαρτυρίας.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                               ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ  

         Σας  καλούμε  την  Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024  και ώρα 6:00 μ.μ. στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.  Σε περίπτωση μη απαρτίας με την παρούσα πρόσκληση, το συμβούλιο θα συνεδριάσει  την Παρασκευή 23/02/2024 στον ίδιο τόπο και ίδια ώρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι τα παρακάτω:

-Αίτηση παραχώρησης οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο Παραλίας.

           - Ορισμός αντιπροέδρου και αρμοδιότητας.

           - Ενημέρωση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Γενικού Πολεοδ. Σχεδίου.

           - Εξέταση προτάσεων/αιτήσεων δημοτών για θέσεις κάδων απορριμμάτων.

           - Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

           - Διαλογική συζήτηση του υπ’αριθμ. 1675/05-02-2024 αιτήματος των τοπικών          Συμβούλων.

       ΣΧΟΛΙΟ:  Έχει καμιά σχέση το αίτημα που καταθέσαμε και παραθέτω στη συνέχεια , με αυτή την απόφαση για συνεδρίαση; Είναι υποβάθμιση του θέματος. Θα τα πούμε στη συνεδρίαση!

ΘΕΜΑ : Αίτημα για Έκτακτη και επείγουσα σύγκληση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης λόγω της επικείμενης κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κύμης.                                        

Κύριε Πρόεδρε,

1.      Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο παρακολουθήσαμε τη συζήτηση του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει με το σχέδιο του νέου Δικαστικού χάρτη της χώρας, στο οποίο προτείνεται η κατάργηση πολλών δικαστικών σχηματισμών, ανάμεσά τους και των Ειρηνοδικείων Αλιβερίου και Κύμης.

2.      Θεωρούμε ότι το θέμα είναι μείζον γιατί κινδυνεύει να κλείσει το Ειρηνοδικείο της πόλης μας που υφίσταται από το 1833 και εξυπηρετεί και τον Δήμο Σκύρου. Η Κύμη δεν έχει άλλα περιθώρια υποβάθμισης. Ως αιρετοί θεματοφύλακες των συμφερόντων της πόλης μας, οφείλουμε, με σύμπνοια και συναίνεση, να έχουμε άμεσα αντανακλαστικά.

3.      Προς τούτο, ζητάμε την άμεση σύγκληση Τοπικού Συμβουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με μοναδικό θέμα το ζήτημα αυτό, προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε τις απαιτούμενες ενέργειες, σε ενίσχυση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

4.      Στο εν λόγω Τοπικό Συμβούλιο παρακαλούμε να καλεστούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κύμης και Κονιστρών, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε.Κύμης, εκπρόσωπος του Δήμου Σκύρου και φορείς της περιοχής μας.

5.      Παρακαλούμε για τις ΑΜΕΣΕΣ κατά την κρίση σας ενέργειες .

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι

Πύθουλας Αθανάσιος     ΤΥ

Μαργέλης Αγγελής          ΤΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου