Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Αυθαίρετες Αποφάσεις Αιρετών.- Στάθμευση Λεωφορείων στην Πλατεία της Κύμης.

   


     Είναι γνωστό σε όλους, ότι μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο συνδυασμός των Νέων Οριζόντων (Ν.Ο.), μετά από σύσκεψη των μελών του    αποφάσισε να συνεχίσει την παρουσία του στα τοπικά δρόμενα, τιμώντας την εμπιστοσύνη των Δημοτών και ειδικά της Κύμης, όπου και έλαβε το 60% των ψηφισάντων.

    Αποφάσισαν οι Ν.Ο.  να μην κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά  να ελέγξουν την συμπολίτευση σε Δημοτικό και Τοπικό επίπεδο για τις νόμιμες ή μη νόμιμες αποφάσεις και τις αυθαίρετες  αποφάσεις από τοπικούς άρχοντες. Π.Χ. όπως η προσφυγή στη Αποκεντρωμένη για την κατεδάφιση του κλειστού Γυμναστηρίου, η οποία και έγινε δεκτή .

   Για τις αποφάσεις που αφορούν την Κύμη, αλλά και όλες τις Δημοτικές  Κοινότητες θα πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τα Τοπικά Συμβούλια, όπου και προσκαλείται και ο Αντιδήμαρχος και οι αποφάσεις να υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στα αρμόδια όργανα του Δήμου, εντός 8 ημερών και εντός μηνός ο Δήμος να τοποθετηθεί. 

  Είναι γνωστό ότι η αντιπολίτευση στο τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Κύμης, συνεργάζεται στενά με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και με την νεανική ορμή αλλά και την εμπειρία προσπαθεί να συμπαρασταθεί για το καλό της Κύμης στο Συμβούλιο αλλά και στον Αντιδήμαρχο μέχρι παρεξηγήσεως.

    Σχετικά με την στάθμευση των λεωφορείων που  αφορά άμεσα την Κύμη, η απόφαση είναι παράνομη. Θα έπρεπε να προταθεί στον Πρόεδρο, ώστε να τεθεί σαν θέμα στη Ημερησία Διάταξη του Τοπικού Συμβουλίου και να συζητηθεί από τα μέλη αφού ληφθούν υπόψη οι τοπικές συνθήκες και βασικά το σχέδιο ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου. 

     Δεν υπάρχουν πιλοτικά προγράμματα με απόφαση ενός αιρετού και δυστυχώς έχουν γίνει πολλές ανάλογες ενέργειες, αλλά ήταν μικρότερης σημασίας. Εδώ όμως πρόκειστε για μια ενέργεια που αλλάζει το περιβάλλον της κεντρικής πλατείας, επιβαρύνει το κέντρο . Το δε επιχείρημα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες το θεωρώ εντελώς άκαιρο γιατί οι επισκέπτες έρχονται στην Κύμη για τον Παπανικολάου και για το Μουσείο, το Μοναστήρι , τον Βελισσαρείου κλπ. και όχι για τους μπακλαβάδες και τα σύκα και για αυτό στάθμευαν κοντά στο Μουσείο και στην οικία Παπανικολάου. Επί πλέον δε ποιος είναι αρμόδιος για την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων κυκλοφορίας; Το  Α.Τ Κύμης ρωτήθηκε και το έχει εγκρίνει;

    Ελπίζω το θέμα να εξετασθεί από το Τοπικό Συμβούλιο και ο καθένας να τοποθετηθεί, το δε μέτρο της στάθμευσης να καταργηθεί άμεσα μέχρι να ληφθούν οι νόμιμες αποφάσεις , γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

    Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται από όλους και ιδιαίτερα  από τους αιρετούς.

    Θα επανέλθομε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου