Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση Ψηφίσματος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κύμης για την υποβάθμιση των Ειρηνοδικείων.

       Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Α. Γ. Μαργέλης και Λ. Παππάς   θα καταθέσουν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος, που αφορά την υποβάθμιση του  Ειρηνοδικείου Κύμης, με την παύση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου.
      

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

            Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την υποβάθμιση του Ειρηνοδικείου Κύμης, η οποία σχεδιάζεται με βάση οικονομικά κριτήρια, αδιαφορόντας για τον παράγοντα άνθρωπο.
         
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του   Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα του Ειρηνοδικείου της περιοχής, όπου και συνεδριάζει και το Πρωτοδικείο,  με πρώτη απόφαση το έτος 1836. Από τότε λειτουργούσε προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αποδίδοντας δικαιοσύνη,  
         
Η Κύμη, μετά την απομάκρυνση από την περιοχή της έδρας του Δήμου, των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ,  του γραφείου της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, την αμφισβητούμενη διατήρηση του Εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και την   μεταφορά των γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θυμίζει λοιπόν σκηνικό ταινίας χωρίς πρωταγωνιστές.
         
           Είναι ντροπή να οδηγείται μία ιστορική πόλη στο μαρασμό, αδιαφορώντας για τον παράγοντα άνθρωπο.
         
 Ζητάμε όλοι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να μην υποβαθμισθεί το Ειρηνοδικείο Κύμης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου