Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κύμη: Και επίσημα ξεκίνησε την λειτουργία του το ΕΚΑΒ.

 Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ στην Κύμη. Ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή της, που εμπεριείχε μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.
       Ήταν μια εκδήλωση κατά την οποία για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι αυτά που γράφαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις για την απαξίωση της Κύμης, είναι αληθινά.  
         Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε καν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου που είναι εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Τέτοια προσβολή για τους Δημότες δεν δικαιολογείται και ότι δήθεν ο Δήμαρχος ήταν σε κάποιο υπουργείο για θέμα της Κύμης. Σε ποιο υπουργείο ήταν και με ποιο υπουργό συναντήθηκε, ώστε να μην έρθει στην Κύμη, όπου κατά τα δελτία τύπου θα ερχόταν και ο υπουργός υγείας; Και άντε να είχε κάποιο ραντεβού, δεν μπορούσε να το αναβάλει; Ξέρουμε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ έχει κάποιες δυνατότητες, εκτός βέβαια εάν δεν ήθελε να έρθει επειδή θα ερχόταν ο υπουργός.
      Ήταν όμως και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν από τη Δημοτική Αρχή στον Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και τους υπολοίπους παριστάμενους εκπροσώπους του Υπουργείου και όχι μόνο, τα προβλήματα της περιοχής που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους. Ήταν μια ευκαιρία που όμως δεν αξιοποιήθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε από την μεριά του Δήμου.
Κύμη: Μεγάλοι «απόντες» οι Θανάσης Μπουραντάς και Μάκης Βορίδης από τα εγκαίνια του ΕΚΑΒ!    Η ενίσχυση  του Νοσοκομείου Κύμης και γενικότερα η αναβάθμισή του, η στήριξη του Ινστιτούτου Παπανικολάου και η λειτουργία του ΕΚΑΒ Αλιβερίου,  ήταν τα ελάχιστα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν αναλυτικά στον εντεταλμένο του Υπουργείου και τους υπολοίπους, κατά την επίσκεψή τους στην Κύμη.
   Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Κυμαίος Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, δείχνοντας την ανωτερότητά του και το επίπεδο των Κυμαίων ζήτησε την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Εμείς φροντίζουμε για αυτούς, όπως και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή,εδώ υπάρχει συνέχεια, και αυτοί αδιαφορούν.
     Η ξενάγηση στην πόλη και στην οικία του Παπανικολάου, η προσφορά αναμνηστικών και ενημερωτικού υλικού για τις δράσεις, την πορεία και τους σκοπούς του Ινστιτούτου, πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Δήμου.  
Χαιρόμαστε για την δημιουργία του ΕΚΑΒ στην Κύμη και πρέπει  πάντα να ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, που πάντα φροντίζει χωρίς τυμπανοκρουσίες για το καλό της Κύμης, αλλά αξίζουν θερμά συχγαρητήρια   και στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χατζημαρκάκη  και στο κ. Κόκκο, που γνωρίζουμε πόσο ενδιαφέρεται για το θέμα. Οι προσπάθειές μας όμως για την ενίσχυση και την ουσιαστικότερη αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως και η προώθηση των στόχων του Ινστιτούτου Παπανικολάου, πρέπει να συνεχίζεται αμείωτη.  
         Σημειώνεται ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου τομέα έγινε μέσω δωρεών του ΓΝ-ΚΥ Κύμης, φορέων και πολιτών, χωρίς οικονομικό κόστος για το ΕΚΑΒ, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου ,το οποίο επιλπέον αναφέρει ότι:«Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οργανωτικού σχεδίου του Οργανισμού για την ενίσχυση των Δομών Υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας -βάσει τοπογραφικών παραμέτρων και άλλων αναγκών- και στοχεύει στην πληρέστερη παροχή άμεσης προ νοσοκομειακής φροντίδας στους κατοίκους όλων των όμορων περιοχών της Κύμης».
     Στο σημείο αυτό και από το δελτίο τύπου του εκπροσώπου των ιατρών Ευβοίας να πάρουμε κάποιες προτάσεις του που αφορούν και την Κύμη και για τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα:
1ον.  Να εκσυγχρονιστούν τα υπάρχοντα ασθενοφόρα .
2ον. Να δημιουργηθεί με ευθύνη του ΕΚΑΒ , υπηρεσία άμεσων αεροδιακομιδών με ελικοδρόμια σε κάθε πόλη.
3ον. Να αναβαθμιστούν εκ βάθρων οι υπάρχοντες περιφερειακοί σχηματισμοί, δηλαδή το Νοσοκομείο Κύμης .
4ον. Να εξοπλιστεί με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (Αξονικό Τομογράφο, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, πλήρη Βιοπαθολογικό εξοπλισμό, Αιμοδοσία) και επαρκές νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου