Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συνέχεια σχολίων επί σχολίων και τέλος.

     
Προκειμένου να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα θα παρουσιάσω, με αντικειμενική κρίση το τι πιστεύω για ορισμένες θέσεις που παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι της νέας Δημοτικής Αρχής, με την ευκαιρία σχολίου στην ανάρτηση που ανέβασα και αναφέρεται στις θέσεις μου για την Δημοτική Κοινότητα Κύμης.Στο τέλος θα τοποθετήσω και το σχόλιο αυτούσιο αναγνώστη που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

     Ποτέ δεν είπα ότι όλοι οι ανώνυμοι είναι του αυτού επιπέδου, άλλωστε αυτό είναι ορατό από τα γραφόμενα ενός εκάστου και όπως έχω γράψει πολλές φορές δεν διαγράφω τα σχόλια για το περιεχόμενό τους αλλά για το ότι είναι ΑΝΩΝΥΜΑ. Και πάμε στην αρχή.
    
     Με αποκαλεί με την παρακάτω φράση :Μωρέ και τυφλέ! :Με τη λέξη αυτή χαρακτηριζόταν στην αρχαία ελληνική ο ανόητος, ο νωθρός, αλλά και ο ανούσιος, ο άγευστος. Η λέξη που επιβιώνει στη Νέα Ελληνική με σημασία βλάκας, ανόητος (σπανιότερα), αλλά κυρίως με τη σημασία μικρό παιδί, βρέφος, καθώς επίσης και σε επιφωνηματική χρήση (μωρέ!). Απορρίπτω λοιπόν τον χαρακτηρισμό "Μωρέ" τον θεωρώ υβριστικό και θα μπορούσα να τον αντιστρέψω, αλλά μόνο από τα σχόλια δεν είμαι σε θέση να είμαι δίκαιος.Ως για το τυφλέ, δεν το σχολιάζω γιατί η οπτική γωνία του καθενός είναι διαφορετική, η δε συνειδητοποίηση τι είναι αυτό που βλέπει, συνάδει απόλυτα με αυτό που πιστεύει.
     Ο Θωμάς, είτε καλώς είτε κακώς έχασε τις εκλογές. Γιατί ασχολείσθε μαζί του; Ο Θωμάς, με βάση τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, έλαβε στις εκλογές 48, ...%  στο σύνολο του Δήμου και στην Κύμη 60%.  323 ψήφοι διαφορά την πρώτη Κυριακή και 751 την δεύτερη. Στους 23.575 που ψήφισαν και μετά από συνένωση όλων των πολιτικών και οικονομικών  δυνάμεων της περιοχής, το 1,39% και μόνο, είναι που χαρακτηρίζει την αγανάκτηση και το θυμό; Δεν είναι το χρήμα που κυκλοφόρησε, δεν είναι οι υποσχέσεις περί διορισμού σε θέσεις εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις της Εύβοιας; Γιατί δεν βλέπετε την πραγματικότητα, αλλά σας φταίει ο Θωμάς που μέσα σε 12 χρόνια όλο και κάποιον εχθρό θα έκανε, όλο και κάποιο χατήρι δεν ικανοποίησε. Έτσι εξωτερικεύετε το μίσος;
     Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχασε με βάση αυτά τα άθλια πράγματα περί " αναχρηματοδότησης " ή "τα περί διχασμού των οικογενειών"; Γιατί δεν περιμένετε τους "Ορκωτούς ", αλλά βγάζετε συμπεράσματα μόνοι σας: Έχω γράψει και άλλη φορά ότι όποιος χρησιμοποίησε χρήματα του δημοσίου για προσωπικό όφελος ή εκμεταλλεύθηκε τη θέση του, πρέπει να πάει φυλακή, αλλά αυτό να αποδειχθεί  και όχι με λόγια. Όποιος και αν είναι, είτε λέγεται Θωμάς ή Μπουραντάς ή Καράπα ή οτι δήποτε άλλο. Εάν ήταν με λόγια και φαντασιώσεις πολλοί συνδημότες μας θα ήταν πίσω από τα σίδερα, γιατί οι ανώνυμες κατηγορίες είναι ανέξοδες και εύκολες. Εγώ πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εσείς; Εάν ναι, αφήστε να κάνει την δουλειά της!
      Για τις προσωπικές κρίσεις βασικά τις θεωρώ άδικες και αβάσιμες, δεν τις σχολιάζω και τις απορρίπτω.  Ποτέ μου δεν υπήρξα "παπαγαλάκι" κανενός και ποτέ δεν θα γίνω. Το ιστολόγιο που διατηρώ δεν πριμοδοτείται από διαφημιστές, δεν έχει προστάτες, δεν έχει καθοδηγητές, δεν έχει διορθωτές  των κειμένων, αλλά το γράφω μόνος μου και το διαβάζουν κατά βάση απανταχού Κυμαίοι και όχι μόνο.
       Ανώνυμε αναγνώστη, θέλει   θάρρος και τόλμη να γράφεις αυτό που πιστεύεις ενυπόγραφα και να μη φοβάσαι ότι :"θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός προπαγάνδας "δίκην Γεωργαλά" να φουντώσει μίση και πάθη!!!", γιατί εάν γράφεις αυτό που πιστεύεις με ανιδιοτέλεια θα έχεις τον τρόπο και τη δύναμη να αποκρούσεις τα βέλη των άλλων. Γράφεις λοιπόν την αλήθεια ή αυτό που σου υπαγορεύουν; Που σε αδίκησε ο Θωμάς και του έχεις τόσο πάθος, ώστε μεθοδικά να προσπαθείς να μειώσεις τις αντιπολιτευτικές φωνές στην παρούσα δημοτική αρχή, καθώς και στον εκμηδενισμό του έργου του; Που ζεις και δεν βλέπεις και δεν συγκρίνεις τα έργα των πρώην Δημάρχων; 



     Τα αναγραφόμενα στα " Παραπολιτικά ...." , οι είναι σχόλια που αναρτώνται επί πραγματικών γεγονότων ή για πληροφορίες ανάλογες του τίτλου. Γιατί ενοχλούν; Είναι ψέματα ότι ιστολόγιο χαρακτηριστικής τοποθέτησης ανέβασε φωτογραφίες από την παρέλαση στην Κύμη. επιλεγμένες έτσι, ώστε να μην εμφανίζεται το έργο της ανάπλασης;  
      Και τέλος, ανέβασα ανάρτηση με τις προεκλογικές μου θέσεις, τις οποίες και σήμερα υποστηρίζω και επιδιώκω την υλοποίησή τους. Γιατί όλη αυτή η συζήτηση; Ότι και να γράψω για την Δημοτική Κοινότητα Κύμης, γυρίζουν την κουβέντα για το Θωμά. Τι τους ενοχλεί; Δεν συμφωνούν με αυτά που αναφέρονται στους στόχους που είχα; Ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί ήθελα να βοηθήσω την Κύμη σε μια δύσκολη καμπή για την ιστορία της. Γιατί εθελοτυφλούν ορισμένοι και δεν βλέπουν την πραγματικότητα; Ο Κυμαίος για την Κύμη είναι ο καλύτερος δημοτικός άρχοντας από κάθε άλλον. Ποιος Κυμαίος δεν το βλέπει;  Γιατί το κάνουν αυτό; Η απάντηση είναι απλή αλλά δεν το παραδέχονται. Γιατί δεν είναι Κυμαίοι, γιατί δεν αισθάνονται Κυμαίοι, γιατί ο Θεός ίσως να ξέρει τα πραγματικά τους συμφέροντα. Θα το ψάξω και θα τα ξαναπούμε.
  1. Αν είναι ας πούμε με ένα όνομα πλαστό (που το συνηθίζουν κάποιοι) όλα καλά έ? Εθελοτυφλείς!! Μωρέ και τυφλέ!!!! Δεν βλέπεις μωρέ ότι ο κόσμος βγάζει το θυμό του μ΄αυτές τις βλασφημίες (που διαφωνώ) γιατί είναι σαν άναρθρες κραυγές, για το κακό που έχει κάνει ο Θωμάς και η κλειστή παρέα του στην περιοχή? Δεν βλέπεις ότι έχει διχάσει τις οικογένειες στην περιοχή επειδή οι μεν δεν θέλησαν να γίνουν όργανά του, παπαγαλάκια του, όργανά του στους μηχανισμούς για πολλά...... και οι δε τον ακολούθησαν? Δεν θέλεις να παραδεχθείς ότι με την αφέλειά σου συμμετείχες σ΄όλο αυτό που "χτίστηκε" στην κοινωνία της περιοχής? Και κάθεσαι και γράφεις εδώ δίπλα στο περιθώριο του blog σου τις αηδίες, θέλοντας να πάρεις τα εύσημα από τον "πάτρωνα", ως γνήσιος και λαλίστατος "παπαγάλος" του μεγάλου έργου που έχει παράξει τάχαμου αυτός ο μηχανισμός?? Δεν βλέπεις ότι σε όλα υπήρχε αναχρηματοδότηση δραστηριοτήτων σφιχταγκαλιασμένων γύρω από τα δημοτικά χρήματα?? Έπρεπε να καταρρεύσει έτσι ο Αθλητικός Όμιλος σε μία εβδομάδα? Η μισή Κύμη έχει περάσει από κεί!!! Έκανε μια ανοιχτή συγκέντρωση και να πει "ελάτε μπείτε στην προσπάθεια να δούμε τι θα κάνουμε" για την ομάδα μας?? Αν βάλω το όνομά μου από κάτω αγαπητέ (κατά τα άλλα) Άγγελε, θα γίνει βούκινο την επομένη και θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός προπαγάνδας "δίκην Γεωργαλά" να φουντώσει μίση και πάθη!!!! Δεν αρχίζεις να αποστασιοποιείσαι και να διοχετεύεις την ενέργειά σου με το blog σου σε τόσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα? Δεν είναι δα και το κέντρο της ζωής σου ο Θωμάς!!!!! Φτάνει! Μπήκες στο συνδυασμό του, δούλεψες ευσυνείδητα όσο είχες θεσμικό ρόλο, ότι μπορούσες έκανες!!!! Θα μπορούσα να σου γράφω για πολύ ακόμα, αλλά φτάνει και γω........ και να θυμάσαι: όλοι οι "ανώνυμοι" δεν είναι ίδιοι!!!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκοπεύω να αναρτήσω τα σχόλια και την απάντηση που θα δώσω, στην κύρια σελίδα του ιστολογίου για πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών. Υπάρχει αντίρρηση;
  3.             Θα περιμένω μέχρι 05.09.00.11.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου