Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ποιον να Ψηφίσω;

   Με ερωτούν διάφοροι φίλοι και γνωστοί: Ποιον να ψηφίσω;
   Με βάση τον Χάρυ Κλιν πρέπει να ψηφίσουμε αυτόν που θα κάνει το λιγότερο κακό.
   Το ξέρεις όμως; Δεν το ξέρεις! Ακόμα και ο καλύτερος είναι ικανός για το χειρότερο!
   Με ποιες λοιπόν προϋποθέσεις θα αποφασίσεις;
   Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα! Είναι προϋπόθεση; όχι βέβαια
   Ας αφήσουμε στην άκρη τα κόμματα, γιατί ο στόχος τους είναι ο ίδιος κατά δήλωσή τους. Να σώσουν την Ελλάδα. Άρα, δεν μας ενδιαφέρει τι κόμμα είναι! Εάν σωθεί η Ελλάδα, το πλοίο, θα σωθούμε και εμείς δια του πλοίου, που έλεγε ο πατέρας μου.
    Προσωπικά πιστεύω ότι, προκειμένου να έχουμε δικούς μας ανθρώπους στα κέντρα αποφάσεων, θα πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους από την περιοχή μας, ώστε να μπορούμε να τους " σπρώχνουμε " για να σπρώχνουν τα διάφορα θέματα. Και να μη βγουν βουλευτές, θα μπορούν αφού έχουν πάρει "σταυρούς", να ασκούν πιέσεις στο κόμμα τους και ακόμα αν το κόμμα τους δεν έχει κυβερνητική εξουσία.Αν το κόμμα τους συμμετέχει και στην Κυβέρνηση, ακόμα καλύτερα.
   Τι γίνεται τώρα αν το κόμμα που θέλεις να ψηφίσεις δεν έχει εκπρόσωπο από την περιοχή σου;
   Τότε θα πρέπει να ψηφίσεις αυτούς που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν, ώστε να βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει μέχρι τώρα στον προηγούμενο βουλευτικό τους χρόνο και έχουμε άλλωστε στοιχεία για την αξιολόγηση.
   Επειδή όμως είμαι και λάτρης των παροιμιών θα έλεγα : " Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι και μπαλωμένο", αλλά δεν θα μείνουμε και χωρίς παπούτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου