Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Δεν ντρέπονται-Δεν ντρέπονται.

    Εορτάσθηκε στην Κύμη η εορτή του Αγίου Αθανασίου και όπως συνηθίζεται πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας του Δήμου, στην Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου.
    Κακή οργάνωση, κακή εκτέλεση, χωρίς συναίσθημα και πλήθος παρατηρήσεων και λαθών.
    Σήμερα θα ασχοληθούμε μόνο με ένα θέμα, που έκανε κάκιστη εντύπωση και αύριο θα επανέλθουμε με άλλα σχετικά θέματα που αφορούν την Κύμη. Μόνο με ένα θέμα, για το οποίο ενημερωθήκαμε από αγανακτισμένους Δημότες,  που δείχνει την προχειρότητα, την αδιαφορία, την άγνοια και θέλω να πιστεύω όχι την κακία των ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής, αλλά πλέον δεν είμαι σίγουρος για τίποτε!
    Η βράβευση των διακριθέντων κατά την προηγούμενη χρονιά μαθητών είναι έργο που εδραιώθηκε από των  τέως Δήμαρχο  κ. Δημήτριο Θωμά. Επίσης είναι ο τέως Δήμαρχος, Σύμβουλος του Δήμου και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου.
    Με βάση το πρωτόκολλο πότε έπρεπε να κληθεί για να επιδώσει το βραβείο σε κάποιο  μαθητή; Σε μια Δημοτική εκδήλωση και όχι τοπική, ποια είναι κατά το πρωτόκολλο η σειρά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; 32ος στους 35 που κλήθηκαν να επιδώσουν τις διακρίσεις; Μετά και από Συμβούλους του δικού του συνδυασμού;
    Ντροπή και αίσχος. Η πραγματικότητα βγαίνει στην επιφάνεια. Αφανισμός της Κύμης και ότι την αντιπροσωπεύει. Ο τύπος είναι τύπος και πρέπει να υλοποιείται ασχέα με το τι αισθάνεται ο΄ένας για τον άλλο. Ντροπή και για την παρουσιάστρια της εκδήλωσης που δεν εφήρμοσε αυτά που διδάσκει.

17 σχόλια:

  1. Άγγελε, είμαι ο ανώνυμος που σου τα είπα μία φορά και δεν ξανάγραψα. Τι θες βρε αγόρι μου και ανακατεύεσαι με τα πίτουρα??? Προσπαθείς από μακρυά να καλύψεις δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα στην Κύμη!! Πότε επί αυτοκρατορίας Θωμά, σηκώθηκε αντιφρονών να μιλήσει? Πότε δόθηκε ο λόγος σε άλλον εκτός από τα λιβανιστήρια του????? Πες μου ΜΙΑ δημόσια εκδήλωση και σβήστα μου όλα όσα γράφω!!!!!!!! Είχε τον μονόλογο σε εκκλησίες, σε σχολεία, σε αίθουσες, σε πλατείες, σε γιορτές και πανηγύρεις!!!!! Και σε πείραξε η σειρά, που σηκώθηκε με σελίδες σημειώματα χειρόγραφα να εκμεταλλευτεί τη γιορτή να μιλήσει?? Μα δεν ντρεπόμαστε καθόλου??? Έλεος!!! Και στις δικές του θητείες υπήρχαν αξιωματικές αντιπολιτεύσεις!!!! Ποιος τύπος είναι τύπος μωρέ? Ποιόν τύπο τήρησε όλα του τα χρόνια???? Είναι και τέως Δήμαρχος? Ποιόν τέως Δήμαρχο τίμησε αυτός μωρέ???? (και υπάρχουν κι άλλοι - δεν είναι μόνον αυτός!!) Ποιος είναι αφανισμός της Κύμης μωρέ? Άφησε αυτός που υποστηρίζεις στην πάντα αυτά που αισθάνεται για να πεί έστω ένα "χρόνια πολλά" δημόσια στον εορτάζοντα αντίπαλό του Δήμαρχο?? Να τι είναι ντροπή για την κουλτούρα της Κύμης!!!!! Δεν το έγραψες όμως!!!!! Γιαυτό σου λέω! Τι θες χριστιανέ μου και συνεχίζεις και ανακατεύεσαι??? Αν έχεις νεφρά και αντέχεις την κριτική, άφησε το σχόλιό μου και ας σχολιάσουν και άλλοι δημόσια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά γιατί μερικά από αυτά που γράφεις θα τα χαρακτήριζα κομψά ότι είναι ανακριβή. Πάντα γράφω τα διάφορα θέματα για τα οποία με ενημερώνουν τηλεφωνικά και τα οποία με ενοχλούν. Βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα που με ενοχλούν αλλά δεν τα ανεβάζω για διάφορους λόγους. Σήμερα όμως με ενοχλεί η λέξη " ...από μακρυά.." για προσωπικούς λόγους και δεν θέλω να επεκταθώ. Επί της ουσίας όμως της ανάρτησης εγώ προσωπικά γράφω αυτό που πιστεύω, κρίνω και κατακρίνω ή συγχαίρω κάθε ενέργεια και πράξη κατά την κρίση μου και δεν με ενδιαφέρει ο συμψηφισμός και μάλιστα του τύπου "...και αυτός τα ίδια έκανε..". Δεν με ενδιαφέρει ο συμψηφισμός. Έκανε ο Θωμάς τα ίδια; Κακός τα έκανε! Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν τα κάνει ο Μπουραντάς σήμερα έχει δίκαιο και είμαστε πάτσι.Ας τον έκριναν το Θωμά τότε. Πάντως τα προηγούμενα χρόνια από Ιαν. 2011 και μετά που παρευρισκόμουν στην ανάλογη όπως σήμερα εκδήλωση, δεν παρατήρησα κάτι ανάλογο. Μάλιστα έχω στο παρελθόν σχολιάσει την παντελή απουσία μελών της αντιπολίτευσης στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου, εκκλησιαστικές και ιστορικές. Προφανώς όμως δεν τα βλέπεις όλα τα πράγματα σφαιρικά αλλά για τους δικούς σου λόγους τα βλέπεις μονό πάντα και γέρνεις.Ίσως να βλέπεις και τα λάθη των άλλων και να έχεις τη δυνατότητα να τους τα λες προφορικά, αλλά να τα βλέπεις όλα δίκαια. Αύριο θα επανέλθω με αφορμή την σημερινή τελετή για ορισμένα θέματα που αποδεικνύουν τον αφανισμό. Τέλος είναι γνωστό και το έχω γράψει και άλλες φορές ότι δεν υπήρξα ποτέ ούτε συμμαθητής, ούτε φίλος ούτε έχω κοινά συμφέροντα με το Δημήτρη Θωμά. Εκτιμώντας το έργο του στην Κύμη και με την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισα να βοηθήσω γενικά και όχι ειδικά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ασχοληθώ ξανά με την τοπική αυτοδιοίκηση για άλλους λόγους, άρα ότι γράφω δεν το κάνω για να διατηρήσω μία βάση ψηφοφόρων και τέλος έχω τα " νεφρά " να μην διαγράψω αυτά που γράφεις αν και ανώνυμα, άρα εκ της φύσεώς τους έωλα, γιατί από το το κείμενο διαγράφετε σαφώς μία προσωπική αντιπαλότητα με τον Δ. Θωμά και όχι με τον πρώην Δήμαρχο και το έργο του . Με ανησυχεί όμως το ότι δεν διακρίνεις την προσπάθεια υποβάθμισης της Κύμης. Απάντησέ μου όμως : ήταν σωστό να τον αφήσουν να επιδώσει την τιμητική διάκριση στο τέλος;Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Κατά το πρωτόκολλο και τον τύπο, όχι δεν ήταν σωστό! Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεται του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και των Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Κοινότητας, αλλά όχι όλων των άλλων. Όμως (και όχι για λόγους συμψηφισμού) είναι τουλάχιστον αστείο να παραπονείται ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, για ισοπέδωση του πρωτοκόλλου, αυτός που ισοπέδωσε τα πάντα και μόνο αυτός ως αυτοκράτωρ υπήρχε!! Για θυμήσου ο τότε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας (Εσύ), που και πότε είχε τη θέση που άρμοζε (τουλάχιστον στα της Κύμης)? Σήμερα ο Πόγκας ήταν ο έχων το γενικό πρόσταγμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...επιτρέψτε μου κ εμένα να προσθέσω το σχόλιό μου, και δε θα είχα πρόβλημα να προσθέσω το όνομά μου, αλλά δυστυχώς δε θέλω σ' έναν τόπο τόσο μικρό,αλλά τόσο όμορφο, να προσθέσω αντιπάθειες και ίντριγκες, προσθέτοντας το όνομά μου... Γράφετε, κύριε Μαργιέλη, ότι η βράβευση των διακριθέντων μαθητών είναι "έργο" που εδραίωσε ο κ. Θωμάς. Αυτό είναι ανακρίβεια, διότι η βράβευση είναι ένας θεσμός που υπήρχε και υπάρχει σε όλους τους Δήμους και τις υπηρεσίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γράφετε επίσης ότι δεν τηρήθηκε σειρά και εκλήθη ο κ.Θωμάς 32ος στους 35 βραβευθέντες..! Αλλά τα βραβεία ήταν 25..., οπότε...μεγάλη ανακρίβεια στην πληροφόρησή που σας έκαναν κύριε Μαργιέλη..! Γράφετε για "ανοργανωσιά"...Να είσαστε καλά, που είσαστε "εκεί", "δίπλα μας" και μας βοηθάτε..., μια και είχατε την πείρα τόσων χρόνων.., αλλά γι αυτό ποτέ δεν μπορεί εύκολα να πάει μπροστά ο τόπος... Γιατί, αντί να βοηθήσετε, κοιτάτε να βρείτε "ψεγάδια"... Και αφήνω για επίλογο, αυτό το " περί έλλειψης συναισθήματος" στην Τελετή..! Μα δε χρειάστηκε να δείξει η νέα Δημοτική Αρχή τα συναισθήματά της.. Πιστεύω ότι σε μια τέτοια σοβαρή Τελετή, παρουσία του Σεβασμιότατου, δεν χωρούν "θεατρινισμοί"..! Το κομμάτι αυτό του "συναισθήματος" και του "θεατρινισμού", το εξασφάλισε ο κύριος Θωμάς, που ανεβαίνοντας να επιδώσει τον έπαινο, μας χάρισε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση,δείχνοντας σε όλους πόσο ήταν συγκινημένος και πόσο μετά βίας, συγκρατούσε τα δάκρυά του..!! Μπράβο του. Τώρα είναι βέβαιο, 'ότι ο λαός της Κύμης κατάλαβε τι αισθηματία-ηθοποιό έχασε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τα παραπάνω ομόφωνα συμφωνούμε όλοι ότι κακώς ο τέως Δήμαρχος κ. Θωμάς, κλήθηκε από τους τελευταίους να επιδώσει το τιμητικό δίπλωμα. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις που σχολιάζονται ανάλογα με την προδιάθεση κάθε σχολιαστή.όπως άλλο το εδραίωσε και άλλο το προϋπήρχε!
      Αντικειμενικά όμως γιατί να κρύβεστε πίσω από ένα "φερετζέ", του Ανώνυμου, προκειμένου να υποστηρίξετε μία κατάσταση; Δεν σας τιμούν αυτά που γράφετε και δεν θέλετε να εκτεθείτε; Ή μήπως έτσι τη μια είσθε έτσι και την άλλη γιουβέτσι; Και του χρόνου.

      Διαγραφή
  4. Γιατί Αγγελε ρωτάς μόνο τους ανωνύμους να φανερωθούν και δεν ρωτάς το ψεύτικο προφίλ Konstantinos Nikolias που βρίζει κοροϊδεύει χλευάζει και μάλιστα μέσω του προφίλ σου κάνοντας και like στα σχόλιά σου. Μήπως εδώ είναι το έτσι και το γιουβέτσι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω απαντήσει αλλά δεν ξέρω τι έγινε η απάντηση. Την πήρες;

      Διαγραφή
    2. Κώστα, θα προσπαθήσω να ξαναγράψω αυτό που είχα γράψει, αλλά μάλλον το διέγραψα κατά λάθος.
      Λοιπόν ... εάν το Νικολιάς είναι ψεύτικο προφίλ, δεν πιστεύω ότι είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί και δεν πιστεύω ότι είναι χειρότερο από τους διάφορους ΑΝΏΝΥΜΟΥΣ. Ο καθένας που διατηρεί κάποιο ιστολόγιο καθορίζει κάποιους κανόνες, τι να κάνουμε; Όταν οποιοσδήποτε ανώνυμος ή επώνυμος ξεφεύγει τότε άμεσα διαγράφεται. Αυτά και πάλι χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διέγραψα δύο(2) σχόλια γιατί ήταν " άκομψα " και αναφέρονταν ονομαστικά προς τρίτους, από τους οποίους ζητάω συγνώμη για την αναφορά των ονομάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν πολλά ψεύτικα προφίλ αλλά δεν προκαλούν, δεν βρίζουν, δεν βγάζουν κουσούρια, δεν ισοπεδώνουν. Το εν λόγω προφίλ, έδειξε την χειρότερη συμπεριφορά και όλοι γνωρίζουν από ποια οικογένεια προέρχεται. Νομίζω ότι για λόγους ηθικής τάξεως θα πρέπει να μπλοκαριστεί αυτό το προφίλ από όλους μας. Τώρα όσοι είναι της οικογένειας αυτής, δεν έχουν λόγο να το μπλοκάρουν.Δικαίωμά τους και δικαίωμά μου να το διαπομπεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς και είναι δικαίωμά σου να καθορίζεις τους όρους σε ένα ιστότοπο δικό σου και φαντάζομαι ότι κανένας δεν θα προσπαθήσει να σου επιβάλει τους δικούς του κανόνες, όπως θα πρέπει να κάνεις και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα είναι δικαίωμα του καθενός να καθορίζει τους όρους στο site του, αλλά θα πρέπει να λάβουμε και υπόψη ότι, ο κόσμος μας κρίνει για τις επιλογές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή