Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση της ΔΕΥΑΚ-Α στην Κύμη.

       
 Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κύμης, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ-Α κ. Αναστασίου και τον υπεύθυνο της περιοχής Κύμης  κ. Υδραίο, ενημερωτική σύσκεψη με σκοπό την πληροφόρηση των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων και κατοίκων της Δ.Ε. Κύμης, περί της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με τις διακοπές ύδρευσης.
         Μετά την αρχική τοποθέτηση του κ. Αναστασίου οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων ανέφεραν τα προβλήματά τους και τα παράπονα των Δημοτών για την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του νερού. Το βασικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται στην πόλη της Κύμης.
         Από όσα ακούσθηκαν συγκράτησα τα παρακάτω:
        - Υπήρξαν πολλές βλάβες που κατά την άποψή μου οφείλονται στην παλαιότητα αλλά και στην κακή και μη έγκαιρη συντήρηση δικτύου και αντλιών των υδραγωγείων, λόγο έλλειψης προσωπικού. Απόδειξη είναι όταν τα μηχανήματα λειτούργησαν, η ύδρευση λειτούργησε κανονικά.
        - Η υπάρχουσα ποσότητα νερού είναι πολύ λιγότερη των προηγουμένων ετών και ιδιαίτερα τον Αύγουστο θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εάν δεν ληφθούν μέτρα.
        - Το νερό καλύπτει τις ανάγκες ύδρευσης αλλά όχι τις ανάγκες άρδευσης.
        - Η πρόταση όπως οι Πρόεδροι να ενημερώσουν τους Δημότες των χωριών από όπου διέρχεται το νερό που καταλήγει στην Κύμη, να ζητήσουν των περιορισμό της κατανάλωσης, χαρακτηρίσθηκε ως αστεία και άνευ αποτελέσματος.
       - Καταστηματάρχες της Κύμης διετύπωσαν τα παράπονά τους και αποχώρησαν ενοχλημένοι από τις μη ικανοποιητικές απαντήσεις.
       - Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των Δημοτών της Δ.Ε. Κύμης ανέρχονται σε 1.400.000 ευρώ.
       - Κοινή διαπίστωση όλων ότι ο Πρόεδρος κ. Αναστασίου και ο κ. Υδραίος, εργάζονται υπερβαίνοντας τα φυσιολογικά ανθρώπινα όρια.

       Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Κύμης και Κονιστρών.

       Σχόλιο : Η ενημέρωση των Προέδρων για την ενημερωτική σύσκεψη έγινε με μηνύματα του Αντιδημάρχου Κύμης κ. Θεοδώρου και από το προσωπικό του fb για τους Δημότες. Δλδ καμία ενημέρωση των Δημοτών, συμβούλων του Δήμου και της Δ.Κ.Κύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου