Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Συνεδρίαση Ν.Π.Δ.Δ Σχόλια και συμπεράσματα.


      Από την όλη συζήτησα συγκράτησα τα παρακάτω υπό μορφή σχολίων, διαπιστώσεων και  συμπερασμάτων:
     1ο. Η οργάνωση της συνεδρίασης ήταν άθλια και πρόχειρα σχεδιασμένη με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει τα μέλη πίνακες και καταστάσεις θεμάτων που ήταν στην ημερησία διάταξη. Είχαν δε εκδοθεί τρεις(3) προσκλήσεις για την συνεδρίαση με έναρξη στις 11.00, 12.00 και 13.00 και η συνεδρίαση άρχισε στις 12.20 προφανώς λόγο αδιαφορίας στην ανάγνωση των προσκλήσεων.
     2ο. Ο Πρόεδρος ήταν απροετοίμαστος για να απαντήσει σε εύλογες ερωτήσεις των μελών και δεν υπήρχε κάποιο μέλος του ΔΣ που να είναι εισηγητής των θεμάτων, με αποτέλεσμα να κάνει την τοποθέτηση ο συνεργαζόμενος λογιστής, άριστος κατά τα άλλα.
     3ο. Ο λογιστής ήταν εκτός τόπου και χρόνου και είχε πάρει στοιχεία για την εργασία του  από τις δημοτικές  υπηρεσίες και δεν ερεύνησε  και την θέση της αντιπολίτευσης.Για τον ορκωτό λογιστή μέχρι ενός σημείου νόμιζα ότι ήταν του λογιστικού γραφείου του λογιστού. Κατά τα άλλα άριστοι τεχνοκράτες.
     4ο. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Δ. Θωμάς ήταν πλήρως γνώστης των όλων θεμάτων, μια και ήτανε και θέματα του οικονομικού επιθεωρητή, τα οποία βέβαια έχει διαγράψει ο ανακριτής από το κατηγορητήριο.
     5ο. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της κ. Κόκκορη, η οποία είχε έρθει έγκαιρα από την Αθήνα, ήταν προετοιμασμένη για όλα τα θέματα, έθεσε διευκρινιστικές ερωτήσεις προς το λογιστικό γραφείο και τοποθετήθηκε στα θέματα που είχαν συζητηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ, είχαν ληφθεί αποφάσεις προκειμένου να γίνουν κάποιες εργασίες και δεν έχουν υλοποιηθεί. Ως προς το θέμα για την αποδοχή ή όχι των παραιτήσεων που έχουν υποβληθεί από μέλη του ΔΣ, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν για να γελάσει κάθε πικραμένος. Εκνευρίστηκε ο κ. Δήμαρχος και ενοχλήθηκε με την κ. Κόκκορη  , αν και κατά την άποψή μου ήταν η μόνη από το ΔΣ που ενδιαφερόταν ουσιαστικά για τα θέματα του Ιδρύματος.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
     1ο. Πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως το καταστατικού του ΝΠΔΔ, ώστε τα μέλη να είναι άτομα με μόρφωση, γνώσεις και διάθεση προσφοράς και να μην αποτελεί προτεραιότητα να  είναι αιρετοί.
     2ο. Πρέπει να υπάρχει στο ΔΣ ως κανονικό μέλος ο Πρόεδρος της Δημοτική Κοινότητας Κύμης ή εκπρόσωπος άλλος του Συμβουλίου και όχι αναπληρωματικός.
     3ο. Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο διοικητικό προσωπικό, κατά τη γνώμη μου δύο (2) ατόμων γιατί οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες και αν τώρα δεν προβλέπεται να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να προβλέπεται.
     4ο. Το σπίτι του ιατρού σωτήρα της ανθρωπότητας " Γ. Ν.  Παπανικολάου", πρέπει να είναι επισκέψιμο.
ΣΧΟΛΙΟ:
     Ακούσθηκαν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν τα  αναφέρουμε γιατί είναι αρμοδιότης του αείμνηστου Σπαθάρη, του καραγκιοζοπαίκτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου