Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Περί Ποιότητας Νερού.

   
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο δημοτικό κατάστημα της Κύμης πραγματοποιήθηκαν δύο(2) συνεδριάσεις. Μία από την ΔΕΥΑΚΑ και μία από την Δημοτική Κοινότητα Κύμης.
     Κατά την συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚΑ ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων για τις διακοπές στην ύδρευση και ανέφεραν τα προβλήματά τους. Για την ποιότητα του νερού ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Φώτης Αναστασίου ανέφερε ότι είναι σε καλή κατάσταση, ότι η θολότητα οφείλεται στις καιρικές συνθήκες και ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
     Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ο Πρόεδρος κ. Δημ. Πόγκας προσκόμισε αντίγραφα των αναλύσεων πιστοποιημένου εργαστηρίου που αποδείκνυαν την καλή ποιότητα του νερού στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης.
     Μετά από έρευνα στη  ιστοσελίδα διαπιστώσαμε ότι ο έλεγχος του νερού ήταν τον 7 μήνα (Ιούλιο) του 2017, τότε που επίμονα ζητούσαμε να γίνει και του 2017 ήταν και οι αναλύσεις που προσκόμισε ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης. Αν υπάρχουν και πλέον πρόσφατες αναλύσεις παρακαλούμε να τις αναρτήσουν προκειμένου να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο ανάλογα.
     Το 2018 έγιναν έλεγχοι τον Φεβρουάριο μόνο στο Αλιβέρι και στην ακτή Νηρέως και έχουν αναρτηθεί.
      Βασικά πιστεύουμε ότι το νερό της Κύμης είναι αρίστης ποιότητας, όπως πάντα και το νερό της Πηγής του Χωνευτικού εξαιρετικό, συμπεραίνοντας μετά από προσωπική συνεχώς χρήση δέκα και πλέον ετών.
     Ανεξάρτητα όμως από τα προσωπικά συμπεράσματα θα πρέπει να γίνονται και οι προβλεπόμενες αναλύσεις και να κοινοποιούνται τα αποτελέσματα.
     Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώνουμε έγκαιρα τους Δημότες .

1 σχόλιο:

  1. Κανένα σχόλιο από τις διάφορες "Φωνές" των γνωστών και μη εξαιρετέων υποστηρικτών της "Συμπολιτείας" ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτούς, αιρετούς και ψηφοφόρους για τα αναφερόμενα στην παραπάνω ανάρτηση!Όπως πάντα βέβαια, τι να πουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή