Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Τρισάγιο για τους Χειριστές του Απάτσι.


Τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου υπό του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ συλλειτουργόντος του Πατρός Νικόδημου, τρισάγιο για τους φονευθέντες κατά το τραγικό επεισόδιο του Νοεμβρίου του 2008, Τχης Δημήτριος Σκούρας και Λγός Αθανάσιος Κκαμπάκος.  
    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Ηγουμένη της Μονής Σωτήρα Χριστού , Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Θεοδώρου, ο τέως Δήμαρχος κ. Θωμάς, η τέως Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος κ Μπάτσα, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης κ. Πόγκας, ο τέως Πρόεδρος και σύμβουλος της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης, Μοναχές, ο Δκτής της Γ' Π/180 ΜΚΒ με Αξιωματικούς και αρκετοί δημότες.

Την όλη οργάνωση είχε επιμεληθεί η Ι.Μονή.
Στις 20:15 το ελικόπτερο “Apache” χάνεται από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο επικεφαλής του σχηματισμού, ενώ πλησίαζαν την βάση των πυραύλων, αντιλαμβάνεται ότι το δεύτερο ελικόπτερο δεν τον ακολουθεί. Κοιτώντας προς το έδαφος βλέπει φωτιά και αμέσως στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΑ σημαίνει συναγερμός! 
Παραθέτουμε τα στοιχεία του ατυχήματος
Σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές το “Apache” πετούσε σε ύψος 25 με 30 μέτρα πάνω από το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα. Λίγο πριν από την πτώση στην ανοικτή γραμμή που είχε το πλήρωμα του ελικοπτέρου με το δεύτερο ελικόπτερο του σχηματισμού ακούστηκε ο κυβερνήτης του “Apache” να λέει έντρομος “Ωχ, Ηλία, χτυπήσαμε” και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από το ραντάρ! 
 
Το “Apache” ήταν φορτωμένο με πυρομαχικά, με αποτέλεσμα, παρότι ο χώρος όπου κατέπεσε εντοπίστηκε έγκαιρα, τα σωστικά μέσα να μην μπορούν να προσεγγίσουν εξαιτίας των απανωτών εκρήξεων και να προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια για την διάσωση των δύο πιλότων… 
Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας αναφέρονται σε δύο σενάρια τα οποία μπορεί να οδήγησαν στην συντριβή του ελικοπτέρου: Ή πρόκειται για ανθρώπινο λάθος κατά την εκτέλεση ενός δύσκολου ελιγμού, ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους ή για “αστοχία υλικού”, που προξένησε βλάβη στον κινητήρα εν ώρα πτήσης και η οποία “δεν αποκλείεται να οφείλεται σε κακή συντήρηση, αλλά και σε κακής ποιότητας ανταλλακτικά”. 
 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ίσως το ελικόπτερο λόγω της ταχύτητας και πιθανότατα των ρευμάτων του αέρα που δημιουργήθηκαν στη χαράδρα να ξέφυγε ελάχιστα από την πορεία του και να χτύπησε σε κάποιο δένδρο ή στο έδαφος.
Οι πληροφορίες αυτές θα συνεκτιμηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που θα ερευνήσει το ατύχημα και θα συντάξει το πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου