Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κατάληψη στο Λύκειο Κύμης.


Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτογραφίες Γυμνασίου Κύμης

    Πραγματοποιείται κατάληψη στο Λύκειο Κύμης από τους μαθητές με τα παρακάτω αιτήματα:
Κύριε Διευθυντά,
Παρ’ όλο που σας ενημερώσαμε εγγράφως πριν 3 εβδομάδες, τα προβλήματα του σχολείου μας εξακολουθούν να υφίστανται . Άλλα αντιμετωπίστηκαν πλημμελώς, άλλα όμως οξύνθηκαν. Συγκεκριμένα:
Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτογραφίες Γυμνασίου Κύμης§  Στο θέμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, καλύφθηκαν εν μέρει τα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής, Βιολογίας και με δεύτερη ανάθεση το μάθημα Α.Ο.Θ . Συνεπώς , η κατεύθυνση των οικονομικών χρειάζεται καθηγητή αρμόδιο στο μάθημα της Οικονομίας, καθώς στερούμαστε το δικαίωμα της ίσης εκπαίδευσης και δημιουργούνται ελλείψεις στα μαθήματα των υπόλοιπων τάξεων. Επιπροσθέτως κενή είναι η θέση του καθηγητή Θρησκευτικού και του καθηγητή Σχεδίου .
§  Στο θέμα της υγιεινής, έκδηλη είναι η έλλειψη νερού, που δημιουργεί μείζονα προβλήματα σε θέματα υγιεινής (τουαλέτες, πλύσιμο χεριών κ.λπ.}. Επιπλέον η απουσία χαρτιού υγείας είναι μία ακόμη σημαντική έλλειψη στο σχολείο μας!
§  Έντονη είναι η ανάγκη για κτιριακές επισκευές (ανακαίνιση τάξεων, επιδιορθώσεις ρωγμών) καθώς και η κατασκευή αίθουσας γυμναστηρίου.
§  Απαραίτητη η άμεση παρέμβαση και στους εξωτερικούς χώρους καθώς κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα (γήπεδο ποδοσφαίρου, κερκίδες), Επίσης το γήπεδο μπάσκετ παρά την περσινή επισκευή του έχει φθαρεί. Αναγκαίος  είναι και ο τακτικός καθαρισμός του προαυλίου.
§  Μεγάλη η έλλειψη σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό (διαδραστικοί πίνακες, θρανία, καρέκλες)
Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτογραφίες Γυμνασίου Κύμης§  Ανάγκη  επισκευής  του φυλακίου του σχολείου μας, καθώς δεν είναι  κατάλληλος για το χειμώνα.


Βρισκόμαστε σχεδόν δύο (2) μήνες  μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προφανώς υστερούμε από βασικές προαπαιτήσεις, χωρίς τις οποίες δεν είναι  εφικτή η  σωστή λειτουργία του σχολείου. Με αφορμή τα παραπάνω αιτήματα, ύστερα από απόφαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κύμης , προβαίνουμε σε κατάληψη του σχολικού χώρου από την 30η Οκτωβρίου, καθώς αποτελεί το μοναδικό πλέον όπλο να ακουστεί η φωνή μας

                                                                                        Το 15μελές Μαθητικό
                                                                                       Συμβούλιο Γενικού
                                                                                       Λυκείου Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου