Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο (2) χρόνια από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.

              


             Τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου η εκλεγείσα στις εκλογές νέα δημοτική αρχή. Νέα υπό την τοπική έννοια του όρου, όπου με την αλλαγή του νόμου εκλέχθηκαν  στα τοπικά συμβούλια αυτοί, που οι Δημότες επέλεξαν και όχι οι υποψήφιοι που ήταν στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου.  Έτσι δικαιώθηκε το 65% των ψηφισάντων Κυμαίων. Η Δημοτική Αρχή έμεινε η ίδια. Γιατί; ήταν κανένας σε όλο τον Δήμο ευχαριστημένος; Δεν ξέρω!

         Έτσι λοιπόν κληθήκαμε να συνεργαστούμε με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κύμης του αντιπάλου συνδυασμού, που ήταν και την προηγούμενη Δημοτική περίοδο Αντιδήμαρχος, ιδιότητα που του ανέθεσε ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου και εγώ ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης που με όρισαν οι Δημότες.  Κοινό στοιχείο ότι και οι δύο Κουμιώτες. 

Διαφορά τεράστια,  αυτός με μέλλον και εγώ με παρελθόν. 

Άρα αυτός θα φρόντιζε για το μέλλον του και εγώ για την υστεροφημία μου.

           Τελευταία οι παρατρεχάμενοι του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Κύμης, διαδίδουν  ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης δεν συνεργάζεται με τον Αντιδήμαρχο και για αυτό δεν γίνεται τίποτε στην Κοινότητα Κύμης. Δλδ με το προηγούμενο Πρόεδρο, που ήταν του δικού τους συνδυασμού, της Συμπολιτείας, έγινε κάτι; Δεν είχε και αυτός αγανακτήσει και είχε καταθέσει ανοικτή επιστολή για την καθαριότητα; Άρα δεν φέρουν την ευθύνη οι Πρόεδροι. Ποιος φταίει; Προφανώς ο Δήμαρχος γιατί αυτός στο επίπεδο του Δήμου είναι ο αρχηγός και ότι γίνεται κακά ή δεν γίνεται, φέρει την ευθύνη. Στο επίπεδο της Δ.Ε. Κύμης ο Αντιδήμαρχος μια εκπροσωπεί τον Δήμαρχο και έχει εκ παραχωρήσεως και τις εκτελεστικές αρμοδιότητες του Δημάρχου.

               Ο Πρόεδρος μπορεί μόνο να ΠΡΟ- ΕΓΚΡΙΝΕΙ την διάθεση χρήσεως οικογενειακού τάφου και τους δρόμους που υλοποιείται η Λαϊκή Αγορά.  Είπαμε ΠΡΟ-ΕΓΚΡΊΝΕΙ, γιατί πρέπει να εγκρίνει ο Δήμος. Ο δε Αντιδήμαρχος   δεν θα πρέπει να "σιγοντάρει" τοπικούς συμβούλους να αποστασιοποιηθούν του Συμβουλίου να καταργήσουν αποφάσεις και να επεμβαίνει στα σχέδια του Συμβουλίου. 

Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος μόνο "γνωμοδοτικό " χαρακτήρα έχει, δλδ να λέει την γνώμη τη δική του και του Συμβουλίου. 

Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Συμβούλιο της Κοινότητας, όποιος δεν το κατάλαβε "κακό του κεφαλιού του"!

                Για τα επόμενα λοιπόν δύο χρόνια , με δύο κουβέντες, ο Αντιδήμαρχος θα πρέπει να ασχολείται, πάντα κατά την κρίση του και κατά την άποψή μου, με ότι έχει σχέση με τις απαιτήσεις των Κοινοτήτων είτε βάσει του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, αλλά και των εκτάκτων καταστάσεων και θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον Δήμο, δλδ προς τα πάνω. Δεν είναι δυνατόν π.χ. τα χρήματα που αφορούν τις καταστροφές από τις χιονοπτώσεις, του 2017,  να μην έχουν διατεθεί ακόμα. Ο δε Πρόεδρος να είναι γνώστης όλων των προβλημάτων και να κάνει τις σωστές και άμεσες εισηγήσεις προς τον Αντιδήμαρχο ή προς τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, δλδ προς τα κάτω.

                Το ότι προέρχονται  από διαφορετικούς πολιτικούς συνδυασμούς, δεν θα πρέπει να επηρεάζει  τις υπηρεσιακές σχέσεις, οι οποίες όπως προ είπα προβλέπονται  από τους Νόμους του Κράτους και δεν είναι ο Δήμος ή Κοινότητα "μαγαζί" κανενός..

                 Καλή συνεργασία λοιπόν και όσοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος θα παραιτηθεί, ας αλλάξουν πλευρό και ας συνεχίσουν τον ύπνο τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου