Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ιστορία της διάθεσης των 4.000,00 ευρώ για τις εκδηλώσεις του 2021.- Μέρος 2ο και τέλος.

 


ΣΧΕΤ.: (α).Φ.700.04.5115/16.04.2021/Κοινότητα Κύμης.        

            Με το (α) σχετικό η Κοινότητα Κύμης δια του νόμιμου εκπροσώπου της, του Προέδρου, ζήτησε από τον Δήμο την διάθεση ποσού 4.000,00 ευρώ για τις εκδηλώσεις για όλο το 2021 και μεταξύ αυτών και τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σε όλους τους τοπικούς Συμβούλους για την ενημέρωσή τους, χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση.  Κατά την επόμενη συνεδρίαση  ,  Σύμβουλοι   ζήτησαν να γίνει ανακατανομή των χρημάτων που είχαν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με το (α) σχετικό και αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, κατόπιν ψηφοφορίας εγκρίθηκε το αίτημα τους και με απόφαση του συμβουλίου με α.α. 15/2021 υποβλήθηκε στον Δήμο με διάφορους συμβιβασμούς από το Πρόεδρο και με οδηγίες από την οικονομική υπηρεσία  , ώστε να μην υπάρχει θέμα στη διάθεση των χρημάτων.

            Με την απόφαση αυτή το ποσόν στο σύνολό του  ήταν μόνο  για τις εκδηλώσεις  που είχε προτείνει η κ. Κουτέλου και δεν περιλάμβανε τις υπόλοιπες δράσεις όπως την βασική εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους οι Εκκλησιαστικές , Δημοτικές  , τοπικές Αρχές και η Εκπαιδευτική Κοινότητα, για την είσοδο της Κύμης στην Επανάσταση του 1821, τα έξοδα της οποίας, προσφορά καφέ στην πλατεία κλπ,  επιβαρύνθηκε προσωπικά ο Πρόεδρος, όπως και άλλα έξοδα για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και την αγορά βιβλίων για να μην χαρακτηρισθεί η Κοινότητα Κύμης αφερέγγυα. Η πρόταση της κ. Κουτέλου προέβλεπε και την αγορά βιβλίων επετειακού χαρακτήρα αντί των προβλεπόμενων δώρων προς τους διακριθέντες μαθητές στον σχετικό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την  Επανάσταση του 1821. Ούτε τα προβλεπόμενα δώρα, Η/Υ και τάμπλετ δόθηκαν ούτε βιβλία αγοράσθηκαν.  Επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας πραγματοποίησε και την σχετική αλληλογραφία με την ΠΣΕ για την ενίσχυση με 400,00 ευρώ των εκδηλώσεων για την 2η έκθεση Τροφίμων.

            Τι έκανε λοιπόν ο Πρόεδρος ώστε να τον κατηγορούν ότι "...όχι μόνο δεν τους βοήθησε, αντίθετα τους  πολέμησε με κάθε μέσον". Τους εξασφάλισε τους πόρους για να πραγματοποιήσουν τα προβλεπόμενα και τους έδωσε τις αρμοδιότητες για τις οποίες "καμαρώνουν" . Μπορούν να αναφέρουν ένα μέσον που τους πολέμησε; 

           Επειδή τους Δημότες δεν τους ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του Συμβουλίου και επειδή τα προβλήματα της Κύμης είναι τεράστια , ο δε Πρόεδρος δεν έχει την διάθεση να ασχοληθεί  με το αντικείμενο,  ας συμπαρασταθούν οι Σύμβουλοι στον Πρόεδρο για την αντιμετώπισή των. Ο καθένας έχει το δικαίωμα των επιλογών του, αλλά οι αποφάσεις είναι του Συμβουλίου και αποφάσεις αλλάζουν μόνο με αποφάσεις. Όσοι δε γνωρίζουν ανάγνωση θα πρέπει να ξέρουν ότι το Συμβούλιο το εκπροσωπούν ο Πρόεδρος και οι αποφάσεις του Συμβουλίου. 

        Ο δε κ. Αντιδήμαρχος ας  συνεργαστεί με τον Πρόεδρο και όχι με τους συμβούλους του ψηφοδελτίου του και την αποσχισθεί σα κυρία από το ψηφοδέλτιο των Νέων Οριζόντων και ας κρατήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπονται για την θέση του   Αν όμως θέλει να ασχολείται  με  τους τοπικούς Συμβούλους την επόμενη φορά ας βγάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος. 

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΕΙΜΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου