Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Εξηγήσεις 3 - Τοπικό Συμβούλιο Κύμης και η συμπεριφορά της Αικ. Κουτέλου.

         Από κακή χρήση του διαχειριστή, δλδ εμού, διέγραψα την αυθεντική ανάρτηση με τίτλο "Εξηγήσεις 3"., της 24 Αυγούστου 2021. Θα    επαναφέρω την αρχική ανάρτηση, όπως είχε, παρά του ότι θα έπρεπε να προσθέσω κάποια πράγματα, αλλά εν καιρώ! Δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα της εξαφάνισης της ανάρτησης και δεν είχα σκοπό να τα επαναφέρω, αλλά επειδή αναφέρθηκαν κάποια υπονοούμενα επανέρχομαι.    

Με  βάση την εγκύκλιο α.α. 88/ΑΠ: 59846/21.08.2019/ΥΠΕΣ  στην &1 με τίτλο "Όργανα Διοικήσεως Κοινοτήτων", αναφέρεται ότι όταν ο μόνιμος πληθυσμός είναι από 2.001-10.000  ο αριθμός των μελών του Συμβουλίου είναι επτά (7).Στην &3.1, η ως άνω εγκύκλιος αναφέρει ότι: "πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Σύμβουλος του πρώτου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού στην Κοινότητα, ο οποίος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης". Επίσης ότι "η θητεία του προέδρου εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου".

Στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκαν οι παρακάτω κατά συνδυασμό :

Τέσσερις (4) από τους Νέους Ορίζοντες:

            Μαργέλης Αγγελής     (403 ψήφοι)

            Κουτέλου Αικατερίνη (240 ψήφοι)

            Νιδριώτης Αγάλος      (201 ψήφοι)

            Λάμπρου Κωνσταντίνος (179 ψήφοι)

Δύο (2) από την  Συμπολιτεία:

            Πόγκας Δημήτριος      (271  ψήφοι)

            Γαλάνη Αικατερίνη     (180  ψήφοι)

Ένα (1) από την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία έλαβε ποσοστό  7,83%:

            Βαμβακούλα Βασιλική  (71 ψήφοι).

Την παρούσα χρονική στιγμή η Τοπική Σύμβουλος κ. Κουτέλου Αικατερίνη έχει απομακρυνθεί-αποστασιοποιηθεί από τους Νέους Ορίζοντες.Στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου στρέφεται σαφώς και ευδιακρίτως κατά του συνδυασμού με τον οποίον εξελέγη και στηριζόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου ενεργεί και πράττει κατά το δοκούν, πολλές φορές ακόμη και καταργώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.Υλοποιώντας την τακτική " του διαίρει και βασίλευε " που δυστυχώς εφαρμόζεται από τον Αντιδήμαρχο Κύμης σε δύο τοπικές κοινότητες, (τουλάχιστον), αυτές της Κύμης και του Οξυλίθου, στις οποίες οι συνδημότες μας έδωσαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές την πλειοψηφία στους Νέους Ορίζοντες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς της κ. Κουτέλου  οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού για  τις οποίες θα αναφερθούμε λεπτομερώς σε επόμενη ανάρτησή μας, συνοδευμένης με έγγραφα τα οποία  θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας.

Η σημερινή ανάρτηση έχει ως σκοπό να ενημερώσουμε κυρίως όσους  υπερψήφισαν τους Νέους Ορίζοντες και έδωσαν σταυρό στην κ. Κουτέλου, αλλά και τους υπόλοιπους συνδημότες μας.Από την μεριά της η ίδια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ψευδώς  ισχυρίζεται ότι σαμποτάρει το έργο της ο Πρόεδρος γι αυτό τα κάνει όλα αυτά και φυσικά… για το καλό της Κύμης! Λες και εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε το κακό της!

Ας τα αφήσει όμως αυτά! Είναι φτηνές δικαιολογίες.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος την εμπιστεύτηκε και της ανέθεσε τα πολιτιστικά, όπως επίσης υποστήριξε και στήριξε με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις, καταβάλλοντας εκτός των άλλων μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλισθούν τα οικονομικά έξοδα των εκδηλώσεων αυτών από χρήματα του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας.Η πολύ μεγάλη εμπειρία του προέδρου, αλλά και πολλών άλλων από τους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, σε πολιτιστικές δράσεις με Πανευβοϊκή και Πανελλήνια απήχηση τέθηκαν στη διάθεση της από την πρώτη στιγμή και αν θέλει ας το διαψεύσει.

Οι Νέοι Ορίζοντες έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούνται, ότι γνωρίζουν πολύ καλά, και από Εθελοντισμό και από Πολιτιστικές δράσεις. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που σε 5(!) εκλογικές αναμετρήσεις ο κόσμος της Κύμης τους υπερψηφίζει.Ίσως να μην γνωρίζουν όμως καλά από αυτοπροβολή και … σέλφις.  Μπορεί τότε που γινόντουσαν όλα αυτά να μην ήταν εδώ στην Κύμη η κ. Κουτέλου και να μην παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα, ή ακόμη και να μην τα θυμάται, αλλά όμως όφειλε να γνωρίζει ότι η Κύμη επί Δημαρχίας Θωμά ήταν ένας τόπος όπου σχεδόν καθημερινά υπήρχαν πολυποίκιλες πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δράσεις.

Τυπικά η κ. Κουτέλου έχει δικαίωμα να απομακρυνθεί και αποστασιοποιηθεί από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε. Ακόμη και να αλλάξει γνώμη και να υποστηρίξει ότι θέλει.Πολιτικά και ηθικά όμως δεν είχε το δικαίωμα να το πράξει με τόση ευκολία και «σαν να μην τρέχει τίποτα»!

Όφειλε να σεβαστεί πάνω απ όλους τον επικεφαλής του συνδυασμού της ο οποίος την εμπιστεύτηκε και την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο των Νέων Οριζόντων. Όφειλε πρωτύτερα να συζητήσει μαζί του! Κάτι τέτοιο απ ότι ξέρω ουδέποτε έγινε.Όφειλε επίσης να σεβαστεί και αυτούς που την στήριξαν, αυτούς που της συμπαραστάθηκαν και την καθοδήγησαν στα πρώτα της βήματα στο Τοπικό Συμβούλιο.Όπως όφειλε να σεβαστεί κι αυτόν επίσης, τον Πρόεδρο, που τις έδωσε αρμοδιότητες για τις πολιτιστικές δράσεις.  Και βέβαια πάνω απ όλους αυτούς που την ψήφισαν, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο των Νέων Οριζόντων.

Της απευθύνουμε για αρχή σήμερα δυο πρώτα ερωτήματα:

Θα είχε εκλεγεί εάν δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο των Νέων Οριζόντων;

Ποιος την ήξερε εδώ στην Κύμη και όσοι την ήξεραν ήταν για το καλό της;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε με τίποτα ότι από την αρχή αυτό ήταν το σχέδιό της.  Δηλαδή να λειτουργήσει σαν 5η φάλαγγα.Τα υπόλοιπα θα τα «πούμε» στο άμεσο μέλλον… 

Και καταλήγοντας για σήμερα.

Το θράσος απο ότι έδειξε η κ. Κουτέλου το έχει και της περισσεύει.   Το θάρρος όμως το έχει; 

Αν ναι, ας αποσχισθεί επισήμως από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε, αιτιολογώντας όμως σαφώς και πλήρως τις πράξεις και τις επιλογές της, όπως οφείλει! Να είναι όμως, εφόσον το πράξει, πολύ προσεχτική. Και στο τι θα γράψει και στο τι θα δηλώσει και στο τι θα πει. Γιατί αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα την στιγματίσει και θα την «σημαδεύει» και «ακολουθεί», για πολλά - πολλά χρόνια.

 

         

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου