Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Συνεδρίασε, σήμερα       Τετάρτη 23  Οκτωβρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος,   και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1.        Έκανε δεκτή ομόφωνα (5-0) την πρόταση του Προέδρου για σύνταξη εγγράφου και κατά πλειοψηφία (3-2), την υποβολή του στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, προκειμένου υποβληθεί στο     Δασαρχείου Αλιβερίου με τα παρακάτω ερωτήματα :
α. Ποίοι δασόδρομοι συντηρήθηκαν  κατά το έτος 2013.
β. Ποίο το κόστος που διατέθηκε για την συντήρηση των δασοδρόμων εντός της ζώνης ευθύνης της Δ. Κ. Κύμης.
γ. Τι μελέτες έχουν εγκριθεί για την πρόληψη - προστασία στο δάσος στην περιοχή Κάβος – Σουτσίνι Κύμης.
δ. Τι μέτρα έχουν ληφθεί κατά της παράνομης ξύλευσης (κλοπής) σε αγροκτήματα με ελαιόδεντρα.
  
2.         Έκανε δεκτή ομόφωνα (5-0) την πρόταση του Προέδρου για παραχώρηση τάφων και μετατροπή τους σε οικογενειακούς στο Νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης κατά την κρίση του .
3.         Έκανε δεκτή ομόφωνα (5-0) την πρόταση του Προέδρου για την υποβολή πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού περί Δημοτικών Νεκροταφείων.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Κύμης κ Αρετή Μπάτσα, που έδωσε διαφωτιστικές εξηγήσεις σε διάφορα θέματα του Δήμου, η Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουιμιτζή, ο Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μπελιάς που συμμετείχε με διάφορες επισημάνσεις, αντιπρόσωπος της Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης και περιχώρων κ. Δημήτριος Μπουρίκας και ο εκπρόσωπος του συλλόγου προστασίας του περιβάλλοντος κ. Γιώργος Ζουρμπουλής(Βαλιάνος)
 Η Δ.Κ.Κύμης ευχαριστεί τους συμμετέχοντες.

3 σχόλια:

  1. Στρατηγέ,
    αν δεν σας κάνει κόπο, μπορείτε να μας ενημερώσετε πιο αναλυτικά για τις τοποθετήσεις όλων των συμβούλων, τοπικών και δημοτικών, καθώς και για την διαφορά του ομοφώνου και του κατά πλειοψηφία, στο πρώτο θέμα ?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαφορά του ομοφώνου και του κατά πλειοψηφία, είναι ότι ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης, ο κ.Δαφνής ψήφισε αντίθετα με την εισήγηση του Προέδρου. Δηλαδή ενώ συμφώνησαν όλοι για να συνταχθεί και να υποβληθεί το έγγραφο (5-0), στη συνέχεια οι τρεις (κ. Δαφνής,κ. Τρίμης & κ. Τσάλα, 2-3 δηλαδή) ψήφισαν να υποβληθεί στον Δήμο, προκειμένου να ενεργήσει και στη συνέχεια να μας ενημερώσει.
    Ως για τις θέσεις των συμβούλων, μετά την απομαγνητοφώνηση η οποία έχει γίνει κατά τις δύο(2) τελευταίες συνεδριάσεις και είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να τις ακούσει, θα ανεβάσω αυτούσια την εισήγηση του Προέδρου και περίληψη των συμβούλων.
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση και περιμένουμε τις νέες αναρτήσεις για το ανωτέρω θέμα.

      Διαγραφή