Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.....(μα είναι πρόκληση!)

    Βασικά οι  βαρύγδουπες και μακροσκελής δηλώσεις, είναι κουραστικές και συνήθως αδιάφορες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται περί πρόκλησης.Θα μπω λοιπόν  στον πειρασμό να σχολιάσω το Δελτίο Τύπου της Συμπολιτείας και του υποψηφίου Δημάρχου κ. Αμπελιώτη, που δημοσιεύθηκε την 11 Φεβρουαρίου  2014.
     
       Με μπλε γράμματα τα δικά μου σχόλια. 
     Η Συμπολιτεία και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Αμπελιώτης,   καταθέτουν τις προτάσεις-θέσεις τους, για ένα σύγχρονο Δήμο στην υπηρεσία του δημότη. Θέσεις οι οποίες αποτελούν δέσμευση προς τους δημότες για ένα δημοκρατικό, στην διοίκηση και λειτουργία, Δήμο.
       Ο κ. Αμπελιώτης αναβαθμίστηκε σε υποψήφιο Δήμαρχο, αφού καθαιρέθηκε ο με τυμπανοκρουσίες εκλεγείς Δημοκρατικά κ. Πιλάτης. Πως τώρα θα μας πείσουν ότι θα εργασθούν για ένα δημοκρατικό Δήμο; Σκοπεύουν να διοικήσουν με τον ίδιο δημοκρατικό τρόπο που καθαίρεσαν τον κ. Πιλάτη και αναβάθμισαν τον κ. Αμπελιώτη; 
  • Σεβασμός στην αξιοκρατία και τις δυνατότητες όλου του ανθρώπινου δυναμικού. Με διαφάνεια-νομιμότητα-ισονομία και χρηστή διοίκηση.
  • Δηλαδή, αυτοί που μέχρι τώρα συμμετείχαν στους συνδυασμούς, που δημιούργησαν την " Συμπολιτεία  ", δεν είχαν τις παραπάνω προϋποθέσεις; Δεν σεβάστηκαν  την αξιοκρατία και τις δυνατότητες όλου του ανθρώπινου δυναμικού σαν αντιπολίτευση; Ως προς τα περί  διαφάνειας-νομιμότητας-ισονομίας και χρηστής διοίκησης τους ξέρουμε από τα χρέη που άφησαν στους Δημότες, όταν διοικούσαν τους πρώην Δήμους .
  • Αποκεντρωμένες υπηρεσίες σε όλες τις έδρες των πρώην Δήμων, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Κοινοτήτων, του προέδρου και μελών Τ.Σ. Θα χορηγείται η πάγια προκαταβολή, για την αντιμετώπιση άμεσων και έκτακτων αναγκών των χωριών, όπως ρητά προβλέπεται από τον Καλλικράτη.
  • Με το ελάχιστο προσωπικό που έχει παραμείνει στις Δημοτικές Ενότητες, δεν εξυπηρετούνται οι Δημότες; Έχουν παράπονο από τους υπαλλήλους; Έχουν άλλες δυνατότητες; Η μήπως θα μεταφέρουν διάφορες υπηρεσίες, όπως να πάρουν το Ειρηνοδικείο από το Αλιβέρι να το πάνε στα Κριεζά; Ως για την Πάγια προκαταβολή; Που θα βρουν τα χρήματα να δώσουν την Πάγια Προκαταβολή; Με δανικά; Ακόμα οι Δημότες των "πρώην" Δήμων πληρώνουν τα χρέη του παρελθόντος.
  • Το προσωπικό του Δήμου προσλαμβάνεται, εργάζεται και αμείβεται, σύμφωνα με το νόμο περί προσλήψεων και την εργατική νομοθεσία.
  • Εδώ γίνεται αγώνας για να μην απολυθούν υπάλληλοι και αυτοί ασχολούνται με αυτούς που θα  προσλαμβάνονται; Πως ; Μήπως εννοούν τα διάφορα πεντάμηνα κλπ, που αποφασίζει το ΑΣΕΠ, με επίσημους πίνακες; Πάλι αφήνουν υποψίες ότι θα διορίζουν ανθρώπους,  τον Κουτσόγιωργα θα ξαναφέρουν;
  • Υποχρέωση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα-ηλεκτροφωτισμός).
  • Ξέρουμε - ξέρουμε τι έκαναν με τα σκουπίδια που έστειλε ο τότε Δήμος Κύμης τα αυτοκίνητά του να καθαρίσουν το Αλιβέρι τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2010, αν και ακόμα δεν είχε αναλάβει καθήκοντα η σημερινή Δημοτική Αρχή. Ως για τον ηλεκτροφωτισμό ούτε τα χρήματα που όφειλε η ΔΕΗ δεν είχαν εισπράξει. Άραγε, γιατί δεν τα είχαν εισπράξει;
  • Επαρκές και καθαρό δίκτυο ύδρευσης το οποίο θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Νερό πιστοποιημένο ως προς την καταλληλότητά του, από σύγχρονο εργαστήριο ελέγχου.
  •  Μηνών μισθούς χρωστούσαν στους υπαλλήλους της ύδρευσης του Δήμου Ταμυναίων, στα Κριεζά χρόνια είχαν να βγάλουν λογαριασμούς ύδρευσης για τους Δημότες, στις Κονίστρες κάτι από τα ίδια και μιλούν για ένα θέμα που τους καίει; Με ποια επιχειρήματα; Με τι προσόντα; Πάλι οι ίδιοι που τα έκαναν μπάχαλο, δεν είναι πίσω από τον υποψήφιο Δήμαρχο; Τα ίδια θα κάνουν.
  • Πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Να γνωρίζει ο κάθε πολίτης από τη  «διαύγεια» του Δήμου, όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την οικονομική διαχείριση του Δήμου.
  • Μας δουλεύουν! Υποχρεωτικά όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στη «διαύγεια», αλλιώς δεν ισχύουν και όχι μόνο του ΔΣ, αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής και όλες οι αναθέσεις. Για να πληρωθεί δε κάποιος πρέπει να εγκρίνει το μισό ελληνικό κράτος.
  • Ίσες ευκαιρίες σε όλους τους επαγγελματίες-προμηθευτές-εργολάβους, σε εργασίες-προμήθειες και εκτέλεση έργων του Δήμου. Με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.
  • Οι αναθέσεις γίνονται με βάση τους Νόμους και τις κατευθύνσεις του Κράτους. Εάν κάποιοι κάποτε έπαιρνα όσα ήθελαν για τα διάφορα έργα είναι θέμα δικό τους. Τώρα πρέπει να ευρεθεί ο καλύτερος και ο φθηνότερος, τα υπόλοιπα είναι ψευδείς κατηγορίες, όπως λένε και οι αποφάσεις των δικαστηρίων που καταδίκασαν τους συκοφάντες.
  • Πλήρη κοινωνικό έλεγχο των έργων και εργασιών του Δήμου από την τοπική κοινωνία.
  • Οι πολίτες με την ψήφο τους ενέκρινα τα έργα και τις εργασίες του Δημάρχου Θωμά και γι' αυτό είναι δώδεκα(12) χρόνια Δήμαρχος και αυτή είναι η   πραγματικότητα που καθημερινά την διαπιστώνουν και οι Δημότες του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
  • Οι πληρωμές των τελών στον Δήμο να γίνονται με τους ίδιους όρους και κανόνες, χωρίς μεσολαβητές.
  • Γράφουμε και κάτι ακατάληπτο, έτσι για να γράψουμε κάτι. Τι εννοούν; 
  • Συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, στη διαμόρφωση προτάσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε χωριό, με λογοδοσία της Δημοτικής αρχής.
  • Δηλαδή όταν ο μοναδικός Δήμαρχος που εφήρμοσε κατά γράμμα τις Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, που ενημέρωσε τις τοπικές κοινωνίες για όλα τα θέματα και ενημερώθηκε απευθείας από τους πολίτες για τα προβλήματά τους έκανε λάθος; Και οι νέοι σωτήρες θα "αναβαθμίσουν την ποιότητας ζωής"; Άσε πρώτα να μάθουν που είναι όλα τα χωριά γιατί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο που να πρώτο πάει ένας υποψήφιος Δήμαρχος ή οτιδήποτε άλλο υποψήφιος;
  • Οργάνωση υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών (άνεργοι, οικονομικά περιθωριοποιημένοι, αναξιοπαθούντες κλπ). Με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε πολίτη.
  • Ωραία, τώρα μας έδειξαν και την ευαισθησία τους, την οποία βέβαια με τα έργα τους και τις μέχρι τώρα δραστηριότητές τους δεν την είχαμε αντιληφθεί. Τώρα για την αντιμνημονιακή αίσθηση που δημιουργούν αυτό θα το συζητήσουμε με άλλη ευκαιρία.
  • Οι πολιτικοί αντίπαλοι των παρατάξεων, υπάρχουν μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μετά τις εκλογές υπάρχουν μόνο δημότες.
  • Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι, ανεξάρτητα παρατάξεων. Πιστεύω ότι υπάρχουν συνδημότες που έχουν κάποιες σκέψεις για την βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας και θέλουν την εξουσιοδότηση από τους ψηφοφόρους για να τις υλοποιήσουν. Αρκεί να μπορούν να κάνουν την διαφορά και να μην έχουν παρελθόν που αποδεικνύει το αντίθετο. Και πριν και μετά τις εκλογές όλοι θα είμαστε Δημότες αυτού του Δήμου. Τουλάχιστον όσοι ζούμε εδώ. (...και θα ζούμε και μετά τις εκλογές!)
  • Τα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δ.Σ, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής κλπ), λειτουργούν δημοκρατικά, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη χωρίς εντάσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των προσώπων που συμμετέχουν, είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους και την αποτελεσματικότητα στην δράση τους.
  • Πόσοι από τα μέλη των επιτροπών, στελέχη της σημερινής αντιπολίτευσης και της σημερινής Συμπολιτείας, συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών; Απογοήτευση! Ας ρίξουν μια ματιά στη "Διαύγεια" και θα δουν την αλήθεια. 
  • Η ιστοσελίδα του Δήμου, παρέχει υπηρεσίες στους επισκέπτες της, αλλά είναι και χώρος κατάθεσης προτάσεων, ιδεών, παρατηρήσεων και παραπόνων. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε, τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες, να μπορούν να υλοποιούνται και ηλεκτρονικά αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Μακάρι!
  • Ο Δήμος θα αγωνιστεί να υπάρξουν προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου, την δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
  • Εδώ συμφωνούμε απόλυτα! Μόνο που η σημερινή Δημοτική Αρχή το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη. Η Συμπολιτεία υπόσχεται, αφού μάθει να κάνει. Χαίρετε!
  • ΕΞΤΡΑ ΣΧΟΛΙΟ: Δεν μπορούσαν να βρουν μια φωτογραφία του υποψηφίου Δημάρχου σε κάποια ποιο ώριμη ηλικία; Τουλάχιστον να έχει πάει φαντάρος! Γελάει κάθε πικραμένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου