Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Καλή Αρχή : 93-70

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ΒόλεϊΗ Κύμη ευνοήθηκε από την πτώση του ρεύματος στο κλειστό της Χαλκίδας και νίκησε 93-70 τον Κόροιβο για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League, παίρνοντας ιστορική πρώτη νίκη στη μεγάλη κατηγορία. 
Η Κύμη σάρωσε 93-70 τον Κόροιβο στο κλειστό της Χαλκίδας, ύστερα από μιάμισης ώρας διακοπή, λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος στο γήπεδο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League, και πήρε ιστορική πρώτη νίκη στη μεγάλη κατηγορία, αφήνοντας την ομάδα της Αμαλιάδας χωρίς νίκη. 

Οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου έκαναν ένα 12-0 σερί στην αρχή της τρίτης περιόδου και έφτασαν στο +22, βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση και έχοντας από την αρχή ένα σταθερό προβάδισμα. 

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τσούπκοβιτς με 19 και Ελ Αμίν με 16 πόντους, ενώ για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ξεχώρισε ο Μπράουν με 19 πόντους. 

Οι Κουμιώτες βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και προηγήθηκαν με +6 στην αρχή της αναμέτρησης με επιθετική πολυφωνία και ο Τσούπκοβιτς διατηρούσε ένα προβάδισμα για τους παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου. Ο Χολ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 4-0 προσωπικό μείωσε στο -2 για τους Ηλείους, όμως οι σωστές επιλογές μέσα στη ρακέτα βοήθησαν την Κύμη να κάνει αρχικά ένα σερί 4-0 με Ελ Αμίν και Μόργκαν και να προηγηθεί με +10 και, στη συνέχεια, με σερί 6-0 από την περιφέρεια με τον Τσούπκοβιτς και, έτσι, έγινε το 25-9, χάρη και στην υπεροχή στα ριμπάουντ. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +12 και +14 για τους γηπεδούχους και το 31-18 «σφράγισε» την πρώτη περίοδο στο κλειστό της Χαλκίδας. 

Ο Πάλμπλαντ έφερε το 34-18 στην αρχή της δεύτερης περιόδου και οι σωστές επιλογές των γηπεδούχων τους βοηθούσαν να διατηρούν τη διαφορά στο +15 σε αυτό το διάστημα. Ο Κατράνας έφερε το 43-25, όμως οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου βρήκαν τις λύσεις με τον Χολ και με σερί 9-0 μείωσαν στο 43-34 και με αυτή η διαφορά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με την Κύμη να μην έχει την υπεροχή μόνο στα δίποντα και στις ασίστ. 

Το δεύτερο ημίχρονο επανάρχισε μετά από μιάμιση ώρα, λόγω της πτώσης της τάσης του ρεύματος στο «Τάσος Καμπούρης» και όλα αυτά φαίνεται πως ευνόησαν την Κύμη, αφού στο 48-38 έκανε σερί 12-0 με τέσσερα τρίποντα από ισάριθμους παίκτες και το ματς πήγε στο 60-38 και άρχισε να ξεφεύγει. Με νέο σερί 9-0 μέσα στη ρακέτα αυτή τη φορά, φτάσαμε στο 69-42 και η διαφορά κυμαινόταν πλέον στο +25, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +26, με τους νεοφώτιστους να υπερτερούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πλην των ελεύθερων βολών. 

Ο Σταμάτης έφερε το 80-53 στην αρχή της τέταρτης περιόδου και τα τρίποντα των παικτών του Κόροιβου απλά μείωναν κάπως τη διαφορά για την ομάδα της Αμαλιάδας. Με νέο σερί 9-0, η διαφορά πήγε ξανά στο +25 και ανεβοκατέβαινε πλέον στο +22 με +25 και το ματς ολοκληρώθηκε στο +23 για τους Κουμιώτες, που πήραν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους στην Basket League. 


Τα δεκάλεπτα: 31-18, 45-36, 76-50, 93-70 

ΚΥΜΗ: Τσούπκοβιτς 19, Σταμάτης 11, Μόργκαν 14, Ελ Αμίν 16, Τουτζιαράκης 8, Σχίζας 4, Κατράνας 4, Τζόλος 3, Κωνσταντακόπουλος 3, Πάλμπλαντ 11 

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Γκότσερ 11, Μιχάλογλου 2, Χατζηνικόλας 6, Ρίτσαρτ 8, Χολ 16, Μπράουν 19, Σαχπατζίδης 6, Σπυριδωνίδης 2 

Πηγή:sport-fm.gr

15 σχόλια:

  1. Οι σύντροφοί σου Άγγελε δεν βλέπω να χαίρονται με τις νίκες του Γυμναστικού όπως εσύ.Γιατί άραγε; Δεν τους βλέπω να σου κάνουν λαικ όπως σου κάνουν όταν κάνεις κριτική στον Αντιδήμαρχο και στον Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κύμη ήταν από την αρχή καλύτερη κύριε Μαργελη δεν ευνοηθήκαμε από την διακοπή ρεύματος! Ντροπή να το γράφει αυτό ένας Κυμαιος! Τί θα γράψουν οι αντίπαλοι μετά από τα δικά σου σχόλια? Μπράβο ομαδαρα μας!Μαρια Τσαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ανώνυμη μαϊμού έχει δίκαιο. Δεν πρόσεξα την πηγή που το πήρες Άγγελε.Συγγνώμη!

      Διαγραφή
    2. Η αναγνώριση του λάθους είναι προσόν.

      Διαγραφή
  4. Ρε εισαστε βλαμενοι. Ο ανθρωπος το εχει παρει απο το sport-fm.gr δεν το γραφει ο ιδιος. Ξυπνηστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσχετοι,αμόρφωτοι,μνησίκακοι και βλάκες. Δεν αρκεί να γνωρίζεις ανάγνωση, πρέπει και να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι δυνατόν να σχολιάζω τους σχολιάζοντες. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε, αλλά καταλαβαίνουν και αυτοί που διαβάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα υβριστικά σχόλια θα πρέπει να διαγράφονται απο τους διαχειριστές.Εκτός και αν είναι δικά τους. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα
    γιατί τσιμπάς, αφού αναγνώρισες το λάθος και το σχολίασα.
    Προχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή ξέρουμε να διαβάζουμε κύριε Μαργελη θα σου πω ότι στο sport πολύ διαφορετικά γράφεται το άρθρο και φυσικά ο τίτλος τιμά την Κυμη όχι σαν το δικό σου άρθρο! Μαρία Τσαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή η ανάρτηση είναι πιστή αντιγραφή δια μεταφοράς κειμένου, από το sport-fm.gr, μάλλον άλλο sport θα διάβασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE
    Καταιγιστική η Κύμη!

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ 17 ΟΚΤ. 2016 19:58
    Article Image
    ADVERTISING


    Η Κύμη Seajets νίκησε εύκολα τον Κόροιβο 93-70 και σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Stoiximan.gr Basket League, σε ένα ματς που διήρκεσε 2 ώρες και 40 λεπτά λόγω διακοπής στην τρίτη περίοδο.

    Πυραυλοκίνητη! Η Κύμη Seajets δεν πιανόταν στο κλειστό “Τάσος Καμπούρης”, το οποίο φιλοξένησε αγώνα της Stoiximan.gr Basket League για πρώτη φορά έπειτα από 907 ημέρες, όχι πάντως δίχως να λείψουν τα απρόοπτα. Ενα πρόβλημα με το φωτισμό του γηπέδου προκάλεσε αρχικά την καθυστερημένη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και εν συνεχεία οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης για περίπου 55 λεπτά. Η Κύμη, πάντως, ήταν η ομάδα που δεν επηρεάστηκε το παραμικρό, καθώς συνέτριψε τον Κόροιβο 93-70 και πέτυχε την πρώτη νίκη της στη Stoiximan.gr Basket League.Πηγή sport fm. gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το sport-fm.gr μέχρι και σήμερα 19.10.2016 και ώρα 18.52 έχει ανεβασμένο το κείμενο που αυτούσιο έχω αναρτήσει εγώ.
    Η φερόμενη ως πηγή από τον επώνυμο σχολιαστή επιεικώς είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή