Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Περί Αδέσποτων Ζώων γενικός.


Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτογραφίες Αδέσποτων Ζώων

     Η Κύμη τελευταία, αλλά όχι μόνο από ότι πληροφορούμαι, αντιμετωπίζει προβλήματα με αδέσποτα ζώα, που άλλα ζώα φιλόζωα τα άφησαν ελεύθερα μετά το τέλος των διακοπών, αφού έπαιξαν τα παιδιά τους , με αποτέλεσμα το κέντρο της Κύμης αλλά και γενικά και η ύπαιθρος, ειδικά στο Μισόκαμπο να είναι απαγορευμένη περιοχή.Ατυχήματα σε παιδιά, όχι από τα σκυλιά, αλλά από τις παράπλευρες απώλειες όπως φόβος, τρέξιμο κλπ.   Αρμοδιότητες έχουν ο Πρόεδρος της Κοινότητας και ο αρμόδιος για τα τετράποδα αδέσμευτα ζώα Αντιδήμαρχος . Και ο μεν Πρόεδρος δεν έχει καμία δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ούτε προσωπικό, ούτε χρήματα, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία και από την άλλη πλευρά ο Δήμος απέτυχε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα. παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε.    Οι δημότες όμως έχουν απαιτεί σεις και βασικά απαιτούν ασφάλεια.
    Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Ξεκινάμε λοιπόν   την προσπάθεια ως Κοινότητα Κύμης, μέσω φιλοζωικών σωματείων και βλέπουμε.
    Παράλληλα η Κοινότητα Κύμης υποβάλει έγγραφο προς τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, ο οποίος και διαθέτει και σχετικούς πόρους, προκειμένου να λύσουμε το θέμα.
    Στη συνέχεια παρατίθεται αυτούσιο το έγγραφο προς τον Αντιδήμαρχο κ. Δημά.



ΘΕΜΑ:  Μέριμνα περί των αδέσποτων ζώων στο Δήμο.
ΣΧΕΤ.:

          Κύριε Αντιδήμαρχε

            Όπως είναι γνωστό με  την ανάθεση των καθηκόντων σας από τον κ. Δήμαρχο, σας ανατέθηκε και η ευθύνη για την μέριμνα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο. Έχοντας λοιπόν την ευθύνη αυτή σας ενημερώνω ότι στην χωρική έκταση της Κοινότητας Κύμης κυκλοφορούν αγέλες αδέσποτων ζώων, σκυλιών βασικά, εις την ύπαιθρο αλλά και στο κέντρο της πόλεως της Κύμης.
            Μέχρι τώρα έχουμε επεισόδια τραυματισμών, όχι από επιθέσεις αλλά από την προσπάθεια αποφυγής και σίγουρα θα έχουμε και άλλα ανάλογα, γιατί τα παιδιά στην προσπάθεια να τα αποφύγουν τρέχουν , πέφτουν και τραυματίζονται. Επίσης οι Δημότες αποφεύγουν να προσέρχονται στην κεντρική πλατεία της Κύμης, προκειμένου να αποφεύγουν τις αγέλες των αδέσποτων ζώων.


            Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο απομάκρυνσης των ζώων και επειδή μέχρι σήμερα, το μόνο μέτρο που  έχει εφαρμοσθεί είναι της στείρωσης, αν και από αυτή την δραστηριότητα δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στους Δημότες, ζητάμε να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα αντιμετώπισης του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι Δημότες και καταστηματάρχες σκέφτονται να καταφύγουν στην δικαιοσύνη.
            Γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειες του Δήμου για  την λειτουργία κυνοτροφείου για διαφόρους αντικειμενικούς λόγους απέτυχαν, οπότε θα πρέπει να ανατρέξετε σε άλλες λύσεις που θα έχουν χρήση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ικανά ποσά για την αντιμετώπιση του θέματος και πληροφορήθηκα ότι Δήμος της Αττικής αντιμετώπισε το θέμα με την βοήθεια ιδιωτικής επιχείρησης.
            Θα σας πρότεινα να ανατρέξετε σε ιδιωτική  επιχείρηση  για προσωρινή αντιμετώπιση του θέματος, σε υπηρεσίες φύλαξης ζώων, μια και λεφτά υπάρχουν  και παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλές καταχωρημένες επιχειρήσεις , παράλληλα δε να προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε το Δημοτικό κυνοτροφείο, για μελλοντική χρήση. 
             Επίσης να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες των αδέσμευτων ζώων που τα εγκατέλειψαν μετά το πέρας των διακοπών τους, γιατί τότε κάθε χρόνο εμφανίζετε έντονα το φαινόμενο.
            Φαντάζομαι ότι πολλά από τα παραπάνω θέματα τα επεξεργάζεστε , αλλά κρίνω σκόπιμο να σας επισημάνω το θέμα πριν υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα.

            Παρακαλώ για τις κατά την κρίση σας ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου