Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ακάνθινα Στέφανα κλπ

   


Την  06/03/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00  . στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας, σε τακτική δημόσια συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης:

1. Ενημέρωση περί του σεμιναρίου Αστροφυσικής  & Αστρονομίας. 
            ...........
2. Ενημέρωση περί συνεορτασμού « Απελευθέρωση της Εύβοιας» και « Ημέρας Μνήμης Τχη Ι. Βελισσαρίου»
         .........
3. Πρόταση περιορισμού των καταθετών στεφάνων κατά τις Εθνικές Εορτές.
         Ενεκρίθη η πρόταση του Προέδρου για την διευθέτηση του θέματος,με τροποποιήσεις, κατά πλειοψηφία(4-1), αρνητική η ψήφος του Προέδρου. Λεπτομέρειες στην απόφαση του Συμβουλίου.
    Το θέμα και το περιεχόμενό του τέθηκε στην ημερησία διάταξη μετά από ομόφωνη απόφαση του Αντιδημάρχου και του Προέδρου της Κοινότητας Κύμης.
        Η εισήγηση του Προέδρου ήταν να μείνουν για κατάθεση την ημέρα της εορτής μόνο οι Δημόσιες Υπηρεσίες ( συμφωνούντος του Αντιδημάρχου) και όλοι οι υπόλοιποι να καταθέτουν στεφάνι στο άγαλμα του Βελισσαρίου την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.
            Οι Σύμβουλοι κ. Κουτέλου και κ. Γαλάνη, συμφωνούντων και των λοιπών Συμβούλων, κατέθεσαν διαφορετική πρόταση, δλδ οι διάφοροι φορείς, στην αρχή αναφέρθηκαν τρεις (ή όλοι ή κανένας κατά τον Αντιδήμαρχο), να καταθέτουν την ημέρα της εορτής, πλην της Μαθητικής Κοινότητας. Μάλιστα η κ. Κουτέλου προσήλθε στο γραφείο μου πριν την έναρξη της συνεδρίασης και εξέφρασε την άποψη την οποία και κατέθεσε στη συνέχεια. Άδικα λοιπόν κατηγορήθηκε βίαια.
            Από τις δύο προτάσεις κατά την ψηφοφορία, πλειοψήφησε η πρόταση των Συμβούλων. Θα εφαρμοσθεί δε από την επόμενη Εθνική επέτειο ( Οκτ. 2020).
         Τώρα, για την διαρροή των εγγράφων που κυκλοφόρησαν και κοινοποιήθηκαν, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η απόφαση θα αναζητηθούν ευθύνες. 
        Να μάθουν όμως όλοι ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και πάντα υπάρχει λύση και όχι πράξεις υποχθόνιες και ενέργειες που μειώνουν τους θεσμούς.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου