Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ενημέρωση Κοινού για την καθαριότητα αυλών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και ρείθρων δρόμων εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.


ΣΧΕΤ.:    (α). ΠΥ  9Α/2005(ΦΕΚ Β΄1554/10-01-2005).
              (β). Ν3852/2010/Αρθρο 94/παρ.26.

        Αγαπητοί συμπατριώτες
       
        Όλοι γνωρίζουμε ότι η προστασία από την φωτιά των δασών, των περιουσιών και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος, είναι βασικά θέμα πρόληψης και έγκαιρης επέμβασης. Για να έχουν ασφάλεια   πρέπει να είναι καθαρά από βλάστηση  οι αυλές μας και τα κτήματά μας.
Το Κράτος προβλέπει ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα περιουσιακά τους στοιχεία να εξασφαλίζουν την πρόληψη από την φωτιά. Σύμφωνα  με την απόφαση του (α) σχετικού, οι ιδιοκτήτες  γης εντός  πόλεως  και οικισμού  είναι υποχρεωμένοι  να διατηρούν  τα οικόπεδά τους καθαρά. Ειδικά το (β) σχετικό  και στις «Μεταβιβαζόμενες  Αρμοδιότητες στους Δήμους, αναφέρει:

Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Π.Κ.

        Παρά ταύτα βλέπουμε να υπάρχουν αυλές, οικόπεδα, αγροτεμάχια και ρείθρα δρόμων   εγκαταλειμμένα. Παρακαλούνται λοιπόν οι κάτοικοι της Δ Κοινότητας Κύμης να ενεργήσουν άμεσα για την αποψίλωση και καθαριότητα των περιουσιακών στοιχείων και των ρείθρων έξω από αυτά και να μεταφέρουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στην χωματερή του Δήμου.

        Η    Κοινότητα Κύμης, επειδή δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει να υπάρχει κίνδυνος φωτιάς  πρέπει να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Σε περίπτωση που δεν θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες η  Κοινότητα θα ενημερώσει τον Δήμο, προκειμένου να αναθέσει το έργο σε ιδιωτικά συνεργεία και θα καταθέσει το κόστος στο ταμείο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, όπως είδη έχει αναφερθεί προηγουμένως.
                 
        Παρακαλούνται όλοι να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να προστατεύσουμε το δώρο της φύσης, το περιβάλλον, αλλά ακόμα και ζωές συμπολιτών μας. 

        Σας ευχαριστώ για τον χρόνο   και την προσπάθειά σας για μια ασφαλή   πόλη και ένα υγειές περιβάλλον.

                                                           Ο
                                      Πρόεδρος της   Κοινότητας  Κύμης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου