Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ενημέρωση Κοινού για την περισυλλογή των απορριμμάτων .



          Αγαπητοί συμπατριώτες
         
          Όλοι γνωρίζουμε τις ημέρες  και τις περίπου ώρες που τα απορριμματοφόρα αυτοκίνητα του Δήμου περνούν από τους δρόμους της Κύμης, της Παραλίας και από τους κεντρικούς αγροτικούς δρόμους που οδηγούν από συνοικισμούς (Χιλή, Σουτσίνι, Μισόκαμπος, Πετισούνας, κλπ) ή μοναχικές εξοχικές κατοικίες . Παρά ταύτα συχνά βλέπουμε να εγκαταλείπονται απορρίμματα από την προηγούμενη ημέρα, ακόμα και εκτός  κάδων απορριμμάτων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετούνται την ημέρα που περνά το απορριμματοφόρο, αν όχι και την περίπου ώρα. Ακόμα εγκαταλείπονται απορρίμματα και σε χώρους που δεν υπάρχουν  κάδοι  απορριμμάτων.
          Επίσης διαπιστώθηκε ότι μεγάλα καταστήματα, «γεμίζουν» τους υπάρχοντες κάδους με υλικά συσκευασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οφείλουν ή να διαθέτουν μηχανή συμπίεσης ή να τα μεταφέρουν στον χώρο παραλαβής για μεταφορά στη Χαλκίδα.
          Επίσης είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 25 Μαΐου 2020, όπου κάποιος άφησε στους κάδους του ΚΕΠ υπολείμματα και «τομάρια» προβάτων.

                    Η   Κοινότητα Κύμης παρακαλεί:
                   -Να μην βγάζουμε τα απορρίμματά μας, τις ημέρες που δεν περνούν απορριμματοφόρα.
                   -Να μην αφήνουμε τα απορρίμματά μας εκτός  κάδων απορριμμάτων.
                   -Να μην αφήνουμε τα απορρίμματά μας εκεί όπου δεν υπάρχουν  κάδοι απορριμμάτων.
                   -Και όταν φεύγουμε το απόγευμα της Κυριακής ή μιας Αργίας, και δεν υπάρχει κάδος έξω από το σπίτι μας, ας πηγαίνουμε  τα απορρίμματά μας στον πλησιέστερο κάδο.  
          Το νέο «φρούτο» που διαπιστώσαμε είναι ότι όποιος δεν θέλει τον κάδο κοντά στο σπίτι του, το παίρνει και τον πάει αλλού. Τελικά θέλουμε κάδους ή δεν θέλουμε;            

          Η  Ε. Ε. Β. Ε    Κύμης & Περιχώρων  παρακαλείται να ενημερώσει τα μέλη του, ιδιαίτερα εκείνα   που στα απορρίμματά τους υπάρχουν υπολείμματα τροφίμων, για την εφαρμογή των περιεχομένων στην παρούσα ανακοίνωση .

          Εάν υπάρχουν κάτοικοι, που επιθυμούν να τους χορηγηθεί «κάδος», να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην αρχή του εγγράφου ή στα γραφεία της  Κοινότητας.
 Κύμης.
          Η υποχρέωση της καθαριότητας της   Κοινότητας Κύμης και ιδιαίτερα της Ιστορικής έδρας του Δήμου, είναι υποχρέωση όλων και όχι μόνο των συνεργείων καθαριότητας.

          Σας ευχαριστώ για τον χρόνο   και την προσπάθειά σας για μια καθαρή γειτονιά και μια καθαρή πόλη.

                                                                                      Ο
                                                                    Πρόεδρος της  Κοινότητας  Κύμης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου