Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση Περί Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι της Κύμης.

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, επιτόπια σύσκεψη και ανταλλαγή απόψεων επί του χώρου και επί των σχεδίων στο Σουτσίνι και στο χώρο όπου ήταν ο Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και έχει εξασφαλισθεί και οι οικονομική υποστήριξη του έργου και υπολείπεται η τελική άδεια εκτέλεσις της Πολεοδομίας.Αφού ακούσθηκαν πολλές και διάφορες διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ακριβή χώρο ανέγερσης του Ναού, τελικά συμφώνησαν όλοι στην πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας Κύμης, ή οποία έλεγε " ...ας γίνουν πρώτα οι εργασίες σταθεροποίησης του χώρου με κατάλληλες εργασίες από θάλασσα και από το υπέρ άνω του ναού οικοπέδου και μετά μιλάμε για τον ακριβή χώρο".

Στις υπάρχουσες μελέτες δεν υπάρχει πρόβλεψη για την τύχη  του χώρου της παλαιάς πηγής και των   τουαλετών  και του βόθρου ο οποίος κατά την γνώμη πολλών ήταν και η αιτία κατάρρευσης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εφημέριος του Αγίου Αθανασίου Πατήρ Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, ο Πρόεδρος Κ. Κύμης κ. Μαργέλης, ο ιατρός κ. Πράγιας, ο οποίος και προκάλεσε την σύσκεψη, ο μηχανικός και μελετητής του έργου κ. Τριανταφυλίδης, οι όμοροι γείτονες κ.κ. Πνευματικάκης, εκ μέρους της οικογενείας Μώρου , ο κ. Κωτσόπουλος εκ μέρους της αντίστοιχης οικογένειας και οι Αφοί Γιαννάκη εκ των παλαιοτέρων οικογενειακά κατοίκων του χώρου.

Εάν ο Ι.Ναός δεν ανακατασκευασθεί τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! 

Εύχομαι καλή συνέχεια

1 σχόλιο:

  1. Για μα είμαστε ακριβείς:
    Την σύσκεψη προκάλεσε ο γιατρός Κ. Πράγιας.
    Το κύριο αμτικείμενο ήταν οι ενστάσεις περιοίκων σε σχέση με την εκταση του οικοπέδου της Εκκλησίας και η διαμόρφωση του οικοπέδου της δίπλα στον δρόμο.
    Μετά την παρουσίαση των σχεδίων που αφορούν στήν ανέγερση του Ι.Ν. και την διαμόρφωση του περιβαλλοντος χώρου του οικοπέδου της,τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα που συνοπτικά έχουν ώς εξής:
    1.Διαμορφωση της πηγής:
    Το θέμα απασχόλησε όλους τους παρευρισκόμενους και προσφέρθηκα ευχαρίστως να βοηθήσω.Ηδη συνεννοηθήκαμε για τις εργασίες καθαρισμού και γιαμόρφωσης. .
    2.Σηπτικός βόθρος:
    Πρότεινα να γίνει στεγανός για λόγους περιβαλλοντικούς και για λόγους υγείας.
    Ο αντιδήμαρχος Αλ.Θεοδώρου είπε η ευθύνη για τον καθαρισμό του να περιληφθεί στο επόμενο συμβόλαιο χρήσης του κυλικείου.
    3.Τουαλέτες:
    Καταλήξαμε ότι οι τουαλέτες είναι απαραίτητες και την ευθύνη του καθαρισμού τους έχει το κυλικείο.
    4.Τοιχεία αντιστήριξης:
    θα κατασκευαστούν τόσο απο την κάτω πλευρά προς την θάλασσα, οσο και προς την πάνω πλευρά για να συγκρατηθούν τα πρανή.Ο τρόπος και η σειρά κατασκευής τους θα προσδιοριστούν απο την επι τόπου μελέτη του εδάφους και σύμφωνα με την γεωλογική μελέτη που έχει εκπονηθεί
    4. Τα όρια του οικοπέδου συμφωνηθηκαν απο όλους και είναι αυτά που υπέδειξε ο Ιερέας Απόστολος Μπασάνος παρών στην σύσκεψη.Προς την πλευρά του δρόμου το οριο του οικοπέδου θα υλοποιηθεί με τρόπο που να είναι μεν σαφής αλλα να μην δημιουρεί οπτικό φράγμα.

    Θα ακολουθήσει ο γενικός καθαρισμός του χώρου και η τοποθέτηση πασσάλων με συντεταγμένες για την οριοθέτηση του οικοπέδου της Εκκλησίας.
    Παράλληλα θα προωθηθεί ο φάκελλος των εγκεκριμένων απο την Ναοδομία σχεδίων του Ι.Ν.στην πολεοδομία για την έκδοση της σχετικής άδειας δόμησης.
    Νομίζω πως δεν παρέλειψα κάτι
    Καλο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή