Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

25η Μαρτίου 2023 - Εορταστικό Πρόγραμμα

 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ηςΜΑΡΤΙΟΥ 1821

23η Μαρτίου 2023, ημέρα Πέμπτη

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή της 23ης Μαρτίου 2023 μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ηης Μαρτίου 2023 όλων των Δημόσιων και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. , των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων.

24η Μαρτίου 2023, ημέρα Παρασκευή

Ομιλίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Δασκάλους και καθηγητές.

11.00 π.μ. Μετάβαση μαθητών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου συνοδεία Δασκάλων  και Καθηγητών στον Ανδριάντα του Ιωάννη Βελισσαρίου. Κατάθεση στεφάνων, παρουσία Δημοτικής Αρχής και των άλλων τοπικών αρχών. Εθνικός Ύμνος από μαθητές.

Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ηςΜαρτίου 2023.

7.30 μ.μ. Λαμπαδηδρομία  από μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κύμης, που θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης, πλαισιωμένους από μέλη του Συλλόγου ΑΞΑΝΕΜΕΣ, με τοπικές ενδυμασίες.

25η Μαρτίου 2023, ημέρα Σάββατο.

6.30 π.μ. ΕΩΘΙΝΟ: Ομάδα μαθητών Γυμνασίου θα αναγγείλει το χαρμόσυνο της ημέρας με εμβατήρια.

7.00 π.μ. Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνη καμπανοκρουσία των Εκκλησιών.

10.50 π.μ. Οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου θα σημάνουν για την τέλεση της Δοξολογίας.

10.55 Πέρας Προσέλευσης Επισήμων στο Ναό.

11.00 π.μ.  Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα παραστούν ο Λαός και οι Αρχές της Πόλης μας, τα Σχολεία, τα Σωματεία, οι οργανώσεις με τις σημαίες τους.

Μετά την Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από  Εκπαιδευτικό του Β΄ Δημοτικού Σχολείου  Κύμης κ. Σωτηριάδου Σοφία.

Στη συνέχεια θα τελεστεί Τρισάγιο στο χώρο μπροστά από το ηρώο στην κεντρική πλατεία « Γ. Παπανικολάου», της Κύμης.

Κατόπιν θα ακολουθήσει  κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, Πρόεδρο Κοινότητας Κύμης, Εκπρόσωπο Περιφέρειας και Κοινοβουλίου (εάν παραστεί),  Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων, Διοικητή Στρατιωτικής Μονάδας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Λιμενάρχη, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια Γ.Ν – Κ.Υ Κύμης, Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο, Τμήμα Ευβοϊκών Σπουδών , Σύλλογο Πολυτέκνων, Συλλόγους Γονέων Μαθητών και Αθλητικών Σωματίων και Συλλόγων.

Διευκρινίζεται ότι λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση,  η κατάθεση στεφάνων από οποιοδήποτε Σύλλογο ή Σωματείο που επιθυμεί να καταθέσει θα γίνει την 24/03/2023 στο Ηρώο του Ανδριάντα Ιωάννη Βελισσαρίου.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από την Βυζαντινή Χορωδία Ι. Μ. Καρυστίας υπό τον κ. Ευάγγελο Στάμου.

Θα ακολουθήσει παρέλαση με την εξής σειρά:

Εκπολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αξάνεμες,  1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης (ΑΕΝ/ Σχολή Πλοιάρχων), και η Μπάντα Γυμνασίου-Λυκείου Κύμης.

Τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Κύμης θα κάνουν γιορτές στα σχολεία τους, ευθύνη των Διευθυντών τους και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα των  Κοινοτήτων.

Ο Σύλλογος « Αξάνεμες » να πλαισιώσει τις Σημαίες της εκπαιδευτικής Κοινότητας εντός του Ιερού Ναού και του Μνημείου κατά την κατάθεση στεφάνων. 

Το Α.Τ. Κύμης παρακαλείται να λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφαλούς υλοποίησης των προαναφερθέντων (Λαμπαδηδρομία, να προηγείται περιπολικό όχημα και στην παρέλαση έλεγχο κυκλοφορίας και σήμανση του χώρου παρελάσεως ).

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.

                                            

                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου