Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Περί Οικογενειακών Τάφων

 



Κυρίες και Κύριοι με δικαίωμα χρήσης οικογενειακού τάφου

           1.         Στα αρχεία της Κοινότητας Κύμης φέρεστε ‘ότι έχετε το δικαίωμα χρήσης οικογενειακού τάφου στα Δημοτικά Νεκροταφεία της Κοινότητας Κύμης, δλδ Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη και του Αγίου Γεωργίου στην Παραλία της Κύμης.  

2.         Εάν αποδέχεστε το δικαίωμα αυτό και εάν έχετε εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις σας προς τον Δήμο, μη λάβετε υπόψη σας την επιστολή αυτή.

3.     Εάν δεν περιλαμβάνεσθε στην παραπάνω παράγραφο, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2222350024 και στον υπάλληλο κ. Κατσαλή.    

4.     Εάν δεν έχετε καταβάλει τέλει, αλλά επιθυμείτε την διατήρηση του δικαιώματος χρήσης, τότε θα σας χρεωθούν τέλη από το 2014 και μετά. Εάν έχετε καταβάλει κάποια τέλη, θα σας χρεωθούν τα υπόλοιπα.

5.     Εάν δεν επιθυμείτε την διατήρηση του δικαιώματος , αλλά υπάρχει ενταφιασμένος στον οικογενειακό τάφο που φέρεται στο όνομά σας , πρέπει να πραγματοποιήσετε εκταφή  και να τοποθετήσετε τα οστά στο οστεοφυλάκιο. Εάν δεν πραγματοποιήσετε τις παραπάνω υποχρεώσεις σας που απορρέουν από το (α) σχετικό, ο Δήμος θα πραγματοποιήσει τα προβλεπόμενα και θα σας κοστολογήσει το κόστος μέσω ΔΟΥ.

          6.       Με πρόσφατη τροποποίηση του (α) σχετικού οι έχοντες δικαίωμα χρήσης οικογενειακού τάφου, δεν καταβάλουν ετήσιο τέλος για τρία χρόνια, εφόσον έχουν καταβάλει τέλη για τριετή ταφή, για ταφή συγγενούς των.

7.            Υπόψη ότι έχει γίνει ενημέρωση των αρμοδίων, όσους ευρέθησαν, αλλά και μέσω των εκκλησιών και με ανακοινώσεις   και τα Νεκροταφεία και θα γίνει εκ νέου, με προσωπική επιστολή.

8.         Οι παραπάνω εργασίες εκ μέρους της Κοινότητας Κύμης, θα αρχίσουν από 1η Μαΐου 2023, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να προβούν στις εργασίες που τους αφορούν.

9.         Η Ι.Μ.Καρυστίας και Σκύρου στην οποία κοινοποιείτε το παρόν παρακαλείται να εγκρίνει την ανάγνωση στους Ι.Ν Κύμης και Παραλίας Κύμης και  Ι.Μ. Σωτήρος και ανάρτηση αντιγράφου σε υπάρχοντες χώρους αναρτήσεων και στον ανάλογο πίνακα του Νεκροταφείου των Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη.

                                                    Ο

                                      Πρόεδρος της   Κοιν. Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου