Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

25η Μαρτίου 2023 - Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Κύμη.

 


     Οι  εκδηλώσεις στην Κύμη ξεκίνησαν την 24 Μαρτίου 2023 από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία όπου δεσπόζει το άγαλμα του Ηρώα Ιωάννη Βελισσαρίου. με καταθέσεις στεφάνων από την εκπαιδευτική κοινότητα και τις Τοπικές Δημοτικές Αρχές.


   
      Το βράδυ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λαμπαδοφορία στους δρόμους της Κύμης με πρωτοφανή συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών.

  Ανήμερα της 25η η Κύμη ξύπνησε από τους ήχους των τυμπάνων την μπάντας του Γυμνασίου - Λυκείου, ακολούθησε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημου Πόγκα  συνεπικουρούμενος από τον Πατέρα Ελευθέριο και τον Πατέρα Δημήτριο.


     Στη συνέχεια τελέσθηκεν Τρισάγιο στο Ηρώο της πόλεως και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων.






             Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση.

  Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Κύμης κ. Δημάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βελισσαρίου, οι ΔΣ κ, Θωμάς , πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, ο κ. Θεοδώρου υποψήφιος Βουλευτής , η κ. Μπάτσα, ο κ. Χριστόπουλος και ο κ. Αναγνώστου., οι Στρατιωτικές Αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. , ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Β.Ε. Κ & Π., οι διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τοπική Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου. 
   Η Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί θερμά τον Εκπολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο " ΑΞΑΝΕΜΕΣ" που κόσμησε με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις, την Βυζαντινή Χορωδία της Ι,Μ, Καρυστίας και Σκύρου και όλους τους συμμετέχοντες κατά οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων.

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου