Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εθελοντική Καθαριότητα των Ακτών



1.            Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, πραγματοποίησε, όπως και τα τρία προηγούμενα χρόνια την καθιερωμένη πλέον καθαριότητα των ακτών με την ίδια μεγάλη επιτυχία.

2.            Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στους μαθητές της Ν. Κορέας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ναυαγίου. Πριν την έναρξη των εργασιών σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα  οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κύμης έριξαν στη θάλασσα λουλούδια στη μνήμη των χαμένων μαθητών. Παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρ.    ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης κ. Μαργέλης Αγγ. και ο Αντιπρόεδρος κ. Γεωργίου Ηρακλής,.  

3.            Μετά την κοπιαστική εργασία, συγκεντρώθηκαν πλαστικά παντός τύπου και χαρτιά για τα οποία χρειάσθηκαν δύο(2) διαδρομές αναλόγου οχήματος απορριμμάτων για την μεταφορά τους.    

4.            Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα και στην οποία συμμετείχαν  συνολικά περί τα 200 άτομα,  είναι :     
                   α. Της ακτής της Πλατάνας με μέριμνα 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
                   β. Της Παραλίας   Αγίου Γεωργίου και Σουτσίνι με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
                   Η όλη επιχείρηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία, λόγω της προετοιμασίας και της  προσοχής που υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί , οι οδηγοί των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και των μέτρων ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις που είχε λάβει το ΑΤ Κύμης και το Υπολιμεναρχείο Κύμης
3.            Την όλη ενέργεια υποστήριξαν:
          α. Το ΚΤΕΛ Ευβοίας που με εξαιρετικής ποιότητας οχήματα και άριστους και ευσυνείδητους οδηγούς πραγματοποίησε τις μετακινήσεις. Χωρίς την προσφορά αυτή δεν θα γινόταν τίποτε.
          β. Τα καταστήματα Καλούδη.
          γ. Το Σούπερ Μάρκετ Proton.
          δ. Το κατάστημα αγροτικών γεωργικών προϊόντων «Μπουρίκας»
          ε. Οι  Σύλλογοι των Εν Αττική Κυμαίων, της Παραλίας  «Λιανή Άμμος» και της Πλατάνας «Αναγέννηση».
          ζ.  Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης που εξασφάλισε τις μετακινήσεις, την   Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Κύμης, που με οχήματά τους κινούντο  σε όλο το χώρο δράσης. Στελέχη του Υπολιμεναρχείου Κύμης πραγματοποίησαν και σύντομες ενημερώσεις προς τους μικρούς μαθητές.
          η.  Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
          θ. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για την  στήριξη του θεσμού.
          ι.  Οι  Αντιδήμαρχοι
                   (1).Ενότητας Κύμης Μπάτσα Αρετή.
                   (2). Παπά Βασίλειο υπεύθυνο Καθαριότητας
                    
4.                Όλους τους παραπάνω η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί  θερμά για την συμμετοχή τους, την στήριξη και την ενίσχυση κατά οποιονδήποτε τρόπο, στην καθαριότητα των ακτών του 2014.


                                                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου