Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Φωνάζει ο Κλέφτης, για να φοβηθεί ο Νοικοκύρης.

      Για την πλήρη και σαφή ενημέρωση των αναγνωστών, οφείλω να απαντήσω στην ανάρτησή σας του  ΛΑΛΑ-ΤΟ της Τετάρτης 7 Μαίου 2014 με τίτλο : "Μ.ΤΣΑΛΑ-Α.ΤΡΙΜΗΣ:  ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ.", αρχίζοντας με ένα σχόλιο.
     Θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητική την φράση της, περί Στρατηγού Ναπολέοντα και δεν της απαντώ ανάλογα, λόγω επιπέδου, αλλά δεν δέχομαι και συμβουλές εκ μέρους της. Απλώς λυπάμαι που ο κ. Τρίμης, με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία και λόγω εμπειρίας αποτελούσε για μένα μια κινητή βιβλιοθήκη,  συνυπογράφει την ανακοίνωση.
     Επειδή κάνει λάθη,η κ. Τσάλα,  θα της υπενθυμίσω ότι ο απολογισμός της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, παρουσιάσθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου την 30 Δεκ. 2013 και μάλιστα είχε συζητηθεί και είχαν δοθεί απαντήσεις από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Παππά Βασίλειο,μετά δε την ολοκλήρωση της συζήτησης, διορθώθηκε η εισήγηση που είχε κατατεθεί, με βάση τα δεδομένα που κατέθεσε ο κ. Αντιδήμαρχος. Ο απολογισμός αυτός παρουσιάσθηκε την 18 Ιαν. 2014, από τον υποφαινόμενο στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης κατά την κοπή της πίτας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Ως για το Συμβούλιο της 7ης Φεβ. 2014, η κ. Τσάλα δεν είχε προσέλθει, παρά του ότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα . Εάν είχε κάποιο πρόβλημα με τον απολογισμό έστω και αργά, όφειλε να θέση θέμα και όχι να το θυμάται σήμερα, λόγω εκλογών. Αλλά "Φωνάζει ο Κλέφτης, για να φοβηθεί ο Νοικοκύρης.  " 
    Επί της ουσίας. Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης συνεδρίασε:
    - Το 2011  17 φορές.
    - Το 2012  13 φορές.
    - Το 2013  18 φορές.
    - Το 2014    4  φορές μέχρι σήμερα.( Στις συνεδριάσεις αυτές περιλαμβάνονται δύο για έγκριση χρήσεως μουσικής με τη τηλεφωνική ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου. Επίσης είχε προγραμματισθεί και μία συνεδρίαση την 11 Μαρ. 2014, η οποία ανεβλήθη λόγω ασθενείας του Προέδρου).
    Στη συνέχεια, λόγω Πάσχα και απουσίας του Προέδρου από την Κύμη για σοβαρούς λόγους, δεν προγραμματίσθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου τον μήνα Απρίλιο και για λόγο  εκλογών τον μήνα Μάιο. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα μέλη του Συμβουλίου, να ζητήσουν συνεδρίαση με θέμα που θα εισηγούντο.
    Τα 3,5 χρόνια της ύπαρξης του Συμβουλίου και τις 52 συνεδριάσεις μέχρι σήμερα, σε πόσα θέματα η κ. Τσάλα κατάθεσε πρόταση ή εισήγηση  για κάποιο θέμα; Σε τι συμμετείχε; Η μόνη έντονη συμμετοχή της ήταν εναντίον της εισήγησης του Προέδρου στο θέμα του ψηφίσματος του Συμβουλίου περί της  μεταφοράς της έδρας  Δασαρχείου  και τα αναφερόμενα στην συμπεριφορά της Δασάρχου, η οποία και επεδίωκε την μεταφορά της έδρας.
     Υπάρχει άραγε άλλη Δημοτική Κοινότητα που να έχει συνεδριάσει τόσες φορές;
     Ευχαριστώ εκ των προτέρων το ΛΑΛΑ-ΤΟ για την ανάρτηση της απάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου