Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

100 ημέρες από 1 Σεπ. 2019

    Κυρίες και Κύριοι
       Σήμερα συμπληρώνονται εκατό μέρες από την ημέρα που αναλάβαμε την διοίκηση της Κοινότητας Κύμης. Εκατό μέρες που δεν ήταν εύκολες και που είχαμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές νοοτροπίες που είχαν υιοθετηθεί τα πέντε (5) τελευταία χρόνια.
       Το 2014 όταν παρέδωσα την τότε Κοινότητα Κύμης, παρέδωσα ένα πλήρες αρχείο έντυπο και ένα ηλεκτρονικό αρχείο στον υπολογιστή αλλά και ένα εφεδρικό  σε ηλεκτρονικό δίσκο. Και κατάφεραν τον μεν υπολογιστή να τον καταστρέψουν, να τον στείλουν για επισκευή, αλλά να μην φροντίσουν να "σώσουν" τα υπάρχοντα αρχεία. Ως για τον εφεδρικό δίσκο, τον έχασαν. Το έγγραφο αρχείο παρέμεινε ανενεργό και οι φάκελοι έχουν μείνει το 2014, όλα δε τα έγγραφα ήταν σε τρεις φακέλους, είτε είχαν οικονομικά θέματα, είτε είχαν αιτήματα Δημοτών, είτε ήταν έγγραφα προϊσταμένων της Κοινότητας Υπηρεσιών. Τέλος πάντων, τα βάλαμε πάλι σε τάξη.
       Από την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε επτά(7) συνεδριάσεις του Συμβουλίου, εκ των οποίων μία έκτακτη και μία επαναληπτική και συμμετείχαμε σε συνεδριάσεις του ΔΣ , της ΔΕΥΑΚΑ, του Ινστιτούτου Παπανικολάου και του Νομικού Προσώπου που ασχολείται βασικά με τα ΚΑΠΗ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
      Επισκεφθήκαμε στα πλαίσια αυτοψιών δεκάδες σημεία της Κοινότητας Κύμης, είτε κατόπιν καταγγελίας Δημοτών, είτε κατόπιν αιτήσεων και αντιμετωπίσαμε προβλήματα στα πλαίσια του δυνατού. Αντιμετωπίσαμε θέματα φωτισμού και τολμώ να πω ότι σήμερα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, αλλά θα βελτιωθούμε και άλλο. Επίσης αντιμετωπίσαμε και θέματα καθαριότητας με βασικά δύο προβλήματα Το πρώτο είναι ότι δεν έχουμε όσα μέσα χρειαζόμαστε είτε σε οχήματα, είτε σε κάδους και το δεύτερο ότι οι μισοί Δημότες θέλουν έναν κάδο έξω από το σπίτι τους και οι άλλοι μισοί δεν θέλουν κοντά στο σπίτι τους. 
    Το γραφείο του Προέδρου το έχουν επισκεφθεί δεκάδες άτομα με διάφορα προβλήματα πολλά από τα οποία τα αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύσεις που σύντομα θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους, είτε σε σχέση με την ΔΕΥΑΚΑ, είτε για απώλειες ζώων από τα αδέσποτα σκυλιά.
    Σχεδιάσαμε και εκτελέσαμε την καθαριότητα των φρεατίων και είναι σε εξέλιξη η καθαριότητα των ρεμάτων, μετά από πάμπολλες αυτοψίες και  μετά από προσωπική μου επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας.
    Συντάξαμε το τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας και περιμένουμε να εγκριθεί και να ενσωματωθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Δήμου, πρόγραμμα που δεν βρήκαμε σε αρχείο για το 2019 και θα ζητήσουμε ενημέρωση για τα έργα που έχουν προγραμματισθεί για τα έτη 2017, 2018 και 2019 και δεν υλοποιήθηκαν. Το ότι δεν έγιναν και μεταφέρονται για το επόμενο χρόνο δεν είναι λύση. Τι έγιναν τα χρήματα για τις καταστροφές του 2017, για τον "Ζορμπά", για την ΣΑΤΑ όλων των προηγουμένων ετών από 2017 και μετά; Τι χρήματα έπρεπε να δοθούν αναλογικά και τι δόθηκαν;
    Φυσικά κάναμε λάθη, γιατί προσπαθούμε. Εάν δεν είχαμε κάνει τίποτε δεν θα είχαμε κάνει και κανένα λάθος. 
     Και συνεχίζουμε με πάθος και με δύναμη σαν μια γροθιά και εφαρμόζουμε το προγραμμα που οι Νέοι Ορίζοντες είχαν συντάξει από την προεκλογική περίοδο. Συνεχίζουμε με Αρχηγό τον επιτυχημένο Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, που στηρίξαμε , στηρίζουμε και πιστεύουμε σε αυτόν.
    Να είστε όλοι καλά.
    Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου