Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

 Συνεδρίασε  την  07/12/2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00  . στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της   Κοινότητας Κύμης σε τακτική επαναληπτική δημόσια συνεδρίαση, λόγο έλλειψης απαρτίας την προηγουμένη, για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης:

   Η συνεδρίαση άρχισε με βάση την εφαρμογή του άρθρου 96, παρ.3 του ν.3463/2006 που ρυθμίζει την περίπτωση έλλειψης απαρτίας μετά από δύο συνεχείς συνεδριάσεις του συμβουλίου. Στη συνέχεια προσήλθε και άλλο μέλος του συμβουλίου, οπότε υπήρχε απαρτία. ( 5 από τα 7 μέλη). 
1. Ινστιτούτο Παπανικολάου. Προτάσεις
            Το συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις ενέργειες της κ. Κουτέλου και την πρόταση του προέδρου προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στο ΔΣ  το Ινστιτούτου Παπανικολάου, ώστε η Κοινότητα Κύμης να οργανώσει την επισκεψιμότητα, την υποδοχή και την ενημέρωση των επισκεπτών, με βάση τις οδηγίες του ΔΣ, καθώς και την συμμετοχή της κ. Κουτέλου στην επιτροπή προετοιμασίας της λειτουργίας της οικίας Παπανικολάου. 
2. Προγραμματισμός Εορταστικών Εκδηλώσεων  κατά την περίοδο των εορτών.
           Το συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση   της κ. Κουτέλου για την οργάνωση εκδήλωσης στις 21 Δεκ. 2019 στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης για τα παιδιά και μια εκδήλωση μετά την Πρωτοχρονιά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
           Επίσης ενημερώθηκε από την κ. Γαλάνη για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κύμη.
3. Υποβολή πρότασης προς των Δήμο με έργα που πρέπει να πραγματοποιήσει ο Δήμος, εκτός αρμοδιότητας Κοινότητας Κύμης. 
         Τα παρακάτω έργα είναι πέραν από τις δυνατότητες του Τεχνικού Προγράμματος της Κοινότητας Κύμης είναι ιδιαίτερα σοβαρά, εγκυμονούν κινδύνους  και οι επιπτώσεις από τυχόν ατυχήματα θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην Δημοτική Αρχή. Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα να υποβληθεί έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίας Δήμου και Περιφέρειας με τα σοβαρότερα των προβλημάτων και εντός λογικής κόστους:
          α. Η καθίζηση εντός της πόλεως Κύμης, επί της οδού Ν. Σταύρου, στην αρχή αυτού με την οδό Πρ. Ηλία   ( στου Κούκη), που δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στις πέριξ οικίες    ( υδραυλικά προβλήματα, διάλυση κεντρικών θερμάνσεων, καταστροφή κλιμακοστασίων κ.α.) καθώς και στην κίνηση των οχημάτων λόγω και της κλίσεως του εδάφους. Υπόψη ότι ο δρόμος οδηγεί στο Νοσοκομείο Κύμης και στο Γυμνάσιο -Λύκειο. 
         β. Ο δρόμος Κύμη - Σουτσίνι από το ορεινό δρομολόγιο.
         γ. Ο δρόμος Κύμης - Ενορίας.
4. Θέματα Χιλής. 
         Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα να υποβληθεί έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίας Δήμου και Περιφέρειας με τα σοβαρότερα των προβλημάτων  όπως:
         α. Άμεση απομάκρυνση των βράχων που επί 1100 μέρες εμποδίζουν την κυκλοφορία και των υπολοίπων που αιωρούνται   άνω των σπιτιών .
         β. Να τοποθετηθούν " μπάρες" σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.
         γ. Να τοποθετηθούν κρουνοί ανεφοδιασμού πυροσβεστικών οχημάτων.
         δ. Να τοποθετηθούν τα αναγκαία μέσα για τηλεοπτική κάλυψη της περιοχής.
5.  Ενημέρωση για πεπραγμένα από προηγούμενη συνεδρίαση Συμβουλίου, μέχρι την σημερινή.
         Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις μελλοντικές ενέργειες της ΔΕΥΑΚΑ για επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Κύμης, δοκιμαστικές γεωτρήσεις , απομόνωση παλαιού δικτύου κ.α.
        Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες δραστηριότητες της Κοινότητας Κύμης για καθαρισμούς φρεατίων και ρεμάτων ,αλλά και σε θέματα οργάνωσης και επίλυσης προβλημάτων Δημοτών.
6.  Επόμενη συνεδρίαση και ορισμός αναπληρωτού.
       Η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 10 Ιανουαρίου 2020 και ορίζεται ως μόνιμη αναπληρώτρια του Προέδρου σε περίπτωση απουσίας του η κ. Κατερίνα Κουτέλου.

    Τέλος ο Πρόεδρος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης, έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις της Κοινότητας.
    Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Θεοδώρου, οι Σύμβουλοι κ. Μπάτσα, ο κ. Χριστόπουλος, ο κ. Κέκκης, ο κ. Γλυκός
         Καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου