Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση Δημοτών

       Παραθέτουμε αυτούσιο έγγραφο της Κοινότητας Κύμης προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την ενημέρωση των Δημοτών. 
Επικίνδυνες Φθορές Οδικού Δικτύου.
ΣΧΕΤ.:  Αρ.Απόφασης:34.2019/Α.Π.:20279.09.12.2019/Κοινότητα Κύμης.
              
1.            Στη ζώνη ευθύνης της Κοινότητας Κύμης υπάρχουν φθορές- καταστροφές στο οδικό δίκτυο, οι οποίες είναι πέρα από τις δυνατότητες του Τεχνικού Προγράμματος και του ανάλογου προϋπολογισμού της Κοινότητας Κύμης, χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σοβαρές για την δημόσια ασφάλεια και χαρακτηρίζονται ως επείγουσες για την αποκατάστασή τους γιατί εκτός των άλλων είναι σε εξέλιξη.
2.            Το συμβούλιο Κοινότητας Κύμης με το σχετικό ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή του παρόντος εγγράφου με καταγραφή κατά προτεραιότητα σοβαρότητας των παρακάτω επειγόντων έργων αποκατάστασης:
          α.  . Η καθίζηση εντός της πόλεως Κύμης, επί της οδού Ν. Σταύρου, στην αρχή αυτού με την οδό Πρ. Ηλία   ( στου Κούκη), που δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στις πέριξ οικίες    ( υδραυλικά προβλήματα, διάλυση κεντρικών θερμάνσεων, καταστροφή κλιμακοστασίων κ.α.) καθώς και στην κίνηση των οχημάτων λόγω και της κλίσεως του εδάφους. Υπόψη ότι ο δρόμος οδηγεί στο Νοσοκομείο Κύμης και στο Γυμνάσιο -Λύκειο. 
         β. Ο δρόμος Κύμη - Σουτσίνι από το ορεινό δρομολόγιο, του οποίου η αποκατάσταση καθυστερεί και ο οποίος δρόμος οδηγεί στον παραθαλάσσιο συνοικισμό Σουτσίνι, μοναδική ακτή ομορφιάς και θαλάσσιου λουτρού της Κύμης, αλλά και όπου διαμένουν μόνιμα κάτοικοι Δημότες της Κύμης, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.  
         γ. Ο δρόμος Κύμης – Ενορίας, ιδιαίτερα προβληματικός σε πολλά σημεία.
3.            Για τα παραπάνω έργα απαιτείται χρονοβόρος διαδικασία, η οποία πρέπει κάποτε να αρχίσει κατά προτεραιότητα για τι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, εκτός του ότι υποβαθμίζονται και αξιόλογες περιοχές της Κύμης.

4.            Παρακαλώ για τις ενέργειές σας, εκτιμώντας την σοβαρότητα του θέματος αλλά και το ύψος ευθύνης..
                                                                  

                                                                  Ο
                                                Πρόεδρος της   Κοιν. Κύμης
                                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου