Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού  Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, στο Δημοτικό Κατάστημα στο Αλιβέρι, προκειμένου να παρουσιασθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου.
         

         Συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κονιστρών για τα θέματα πολιτικής προστασίας κ. Δημάς, οι Αντιδήμαρχοι Αλιβερίου κ. Πιλάτης και Αυλώνος κ. Κότσαρης, διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου, ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωστόπουλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμεναρχείου Κύμης, εθελοντικών οργανώσεων και Πρόεδροι Κοινοτήτων. Από την Δημοτική Ενότητα Κύμης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κύμης κκαι ο Πρόεδρος της Ενορίας.
         Αναφέρθηκαν τα έργα που έγιναν στον Δήμο και μια κρυάδα την πήραμε εμείς της περιοχής της Κύμης, βλέποντας ότι εδώ στην Κύμη δεν έγινε τίποτε, όπως είχε δηλώσει και ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Θεοδώρου σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι στην Δ.Ε. Κύμης ότι ήταν σχεδιασμένο να γίνει, έγινε. Είναι θέμα αυτό για εξέταση.
         Για την Κύμη αναφέραμε ότι δεν έχει γίνει καθόλου αγροτική οδοποιία, αναγκαία εργασία προκειμένου να μπορούν τα οχήματα της ΠΥ να προσεγγίσουν τις φωτιές.Επίσης ότι το πρόβλημα του ανεφοδιασμού των Πυροσβεστικών οχημάτων δεν είναι η καλή λειτουργία των "κρουνών " ανεφοδιασμού, αλλά η παροχή του νερού που δυστυχώς είναι ελλειμματική.  Άλλο πρόβλημα της περιοχής, που εγγυμονεί κινδύνους ανάφλεξης πυρκαϊάς, είναι ο χώρος απόθεσης των απορριμμάτων έξω από τον πρώην ΧΑΔΑ της Κύμης
        Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης εν όψει της χειμερινής περιόδου.
ΣΧΟΛΙΟ: Όλες οι συνεδριάσεις του Δήμου γίνονται στο Αλιβέρι . Δημοτικό Συμβούλιο, στα Κριεζά λόγο αίθουσας, ΔΕΥΑΚΑ, Ποιότητας Ζωής και Οικονομική Επιτροπή στο Αλιβέρι. Γιατί δεν γίνονται και στην Κύμη; ΄Η έστω ενδιάμεσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου