Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πλησιάζοντας τις 100 μέρες!

   
 Το 2019 τον Μάιο έγιναν οι εκλογές και με 218 ψήφους την δεύτερη Κυριακή, κέρδισε η Συμπολιτεία, δλδ 49,4 με 50,6 χωρίς όμως να έχει και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι έδρες στο ΔΣ είναι 12 για την Συμπολιτεία, 11 για τους Νέους Ορίζοντες, 2 για τον ΣΥΡΙΖΑ και 2 για το ΚΚΕ. Απλή Αναλογική και το λουρί της μάνας.
     Εκεί, στο ΔΣ, θα δοθούν οι μάχες και από τον τρόπο που θα πολιτευθεί ο καθένας θα κερδίσει ή θα χάσει τον πόλεμο ο Δημότης. Γιατί τελικά στην πλάτη του  Δημότη γίνεται όλη η διαδικασία. Βλέπουμε λοιπόν ότι η Συμπολιτεία δεν σκοπεύει με επιχειρήματα να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση και επειδή ο βασικός αντίπαλος   είναι ο Δ. Θωμάς, έχει αρχίσει ένας πόλεμος και σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, γίνεται δικαστήριο όπου βγαίνουν αποφάσεις καταδικαστικές, με σκοπό την απομάκρυνση του Θωμά από το ΔΣ. Άλλωστε αυτός ήταν από την προεκλογική περίοδο ο στόχος τους. Τα πραγματικά δικαστήρια έχουν πάρει τον δρόμο τους και απαιτείται από όλους υπομονή και σεβασμό .
    Στην Κύμη τα πράγματα είναι αλλιώς. Στις 7 έδρες του Συμβουλίου της Κοινότητας, οι Νέοι Ορίζοντες έχουν τις 4 και η Συμπολιτεία τις 2 και 1 το ΚΚΕ.  Και οι έδρες των Νέων Οριζόντων είναι μια γροθιά.
    Οι Νέοι Ορίζοντες και το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης λοιπόν, έχουν πρόγραμμα από την προεκλογική περίοδο και το εφαρμόζουν, με θρησκευτική ευλάβεια σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε. Κύμης όλων των πολιτικών παρατάξεων και ιδιαίτερα των Ν. Οριζόντων για το καλό της Κύμης  και προς όφελος των Δημοτών.
     Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, στέλεχος της Συμπολιτείας, στηρίζει την Κοινότητα Κύμης   και συνεργάζεται στενά με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, χωρίς ο ένας να υπάγεται στον άλλον, γιατί κοινός στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των Δημοτών και γιατί όπως και οι δύο έχουν δηλώσει "είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν."
   Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τον Δήμο, ο οποίος δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση, που έχει προέλθει από απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, είτε στα όργανα του Δήμου που ούτε καν δεν απαντούν, είτε στη ΔΕΥΑΚΑ, είτε στο Ινστιτούτο Παπανικολάου. Και συνεχίζει και την υποβάθμιση της Κύμης μειώνοντας το προσωπικό χωρίς να έχει την συνεργασία ή τουλάχιστον να ενημερώνει τον Αντιδήμαρχο και την Κοινότητα. Συνταξιοδοτήθηκε η προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας που εδρεύει στην Κύμη και δεν τοποθετήθηκε άλλος μηχανικός.
    Η ζωή στην Κύμη συνεχίζεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο να παραμένει καμένο, με το κλειστό γυμναστήριο να "ρημάζει", με το σπίτι του Παπανικολάου κλειστό, με το Μυλωνοπούλειο "εν υπνώσει" και πάει λέγοντας!
   Η Κοινότητα Κύμης όμως, εργάζεται υπέρ του Δήμου όπως προβλέπεται, πρότεινε  και συνέταξε  κανονισμό για τις Λαϊκές Αγορές όλου του Δήμου, πρότεινε και συνέταξε την αναθεώρηση    του κανονισμού των Νεκροταφείων, οργάνωσε για όλη την Δ.Ε Κύμης τις εργασίες για το Κτηματολόγιο των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και με την συνεργασία του κ. Αντιδημάρχου οργάνωσε τις εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ρεμάτων, που είναι σε εξέλιξη και σχεδιάζει τα μελλοντικά έργα.Δεκάδες Δημότες επισκέπτονται τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας και του αναφέρουν τα προβλήματά τους καθημερινά και ανάλογα με τις δυνατότητες μας δίνουμε λύσεις.
   Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 100 ημέρες που αναλάβαμε οι νέες δημοτικές αρχές που προήλθαν από τις πρόσφατες εκλογές. Έχουμε να πούμε κάτι; Οι Δημότες θα μας κρίνουν και αυτοί οι 1000 που δεν ήρθαν να ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών   θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
 Είμαστε Κυμαίοι και θα δουλέψουμε για την Κύμη.
Καλημέρα, Καλό Μήνα. 
Ψηλά το Κεφάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου