Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης.


         
      Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης, η οποία σχεδιάζεται με βάση οικονομικά κριτήρια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των πολιτών που εξυπηρετεί.
         
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα της ΔΟΥ   της περιοχής .  Λειτουργεί και εξυπηρετεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής της Βορειοανατολικής  Εύβοιας, το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου με 111 οικισμούς και 35.000 κατοίκους τον χειμώνα και 110.000 το καλοκαίρι και της Νήσου Σκύρου, η οποία απέχει 24 νμ.
         
Η Κύμη, μετά την απομάκρυνση από την περιοχή της έδρας του Δήμου, των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ,    του γραφείου της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, την αμφισβητούμενη διατήρηση του Εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής, μεταφορά των γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θυμίζει   σκηνικό ταινίας χωρίς πρωταγωνιστές.
          Οι κάτοικοι της Ν. Σκύρου, μέσα στην ίδια ημέρα επιλύουν τα προβλήματά τους, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, κόπο και κόστος. Το δε δρομολόγιο από Κύμη προς Χαλκίδα, άθλιο και επικίνδυνο. Είναι ντροπή να οδηγείται μία ιστορική πόλη στο μαρασμό, με την δικαιολογία τη μείωση του κόστους του κράτους. Υπολόγισε κανείς το κόστος του κράτους από την μετακίνηση των κατοίκων της Κύμης και της Σκύρου προς την Χαλκίδα;
         
Και ο παράγοντας άνθρωπος; Κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του τον  «άνθρωπο» που θα ξεκινά από την Σκύρο, θα διανυκτερεύει στην Χαλκίδα και θα επιστρέφει την επομένη, γιατί δεν θα προλαβαίνει το καράβι;        
 Καταργούν την ιστορία του τόπου και καταργούν το μέλλον μας.
         
Βοηθείστε όλοι να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Κύμης, βοηθείστε όλοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ    ΚΥΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου